Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επίθεση ληστή σε φαρμακείο στα Σπάτα

17/1/2013
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και σε υπάλληλο του Φ.Σ.Α.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ληστεία σε φαρμακείο στο κέντρο των Σπάτων έγινε χθες στις 9 το βράδυ. Ο δράστης μπήκε στο φαρμακείο με μια κυνηγετική καραμπίνα και απείλησε τον φαρμακοποιό ο οποίος, χωρίς να έχει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης, υπάκουσε στις εντολές του ληστή και του παρέδωσε όσα χρήματα είχε στο ταμείο. Ο ληστής άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε πριν ειδοποιηθεί και φτάσει στο σημείο η αστυνομία.


Πηγή: newsit.gr

 

 

Δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

 

Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.):


"Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2013


Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Σήμερα το πρωί, την ώρα που ο υπάλληλός μας Βαγγέλης Βαρούτσας κατέβαινε από τη μηχανή του για να προσέλθει στην εργασία του, τρεις κουκουλοφόροι του επιτέθηκαν χτυπώντας τον προφανώς, για να του πάρουν τη μηχανή. Σας υπενθυμίζω ότι ανάλογες επιθέσεις έχουν γίνει όχι μόνο σε υπαλλήλους αλλά και σε συναδέλφους που είχαν προσέλθει στο Σύλλογο για την κατάθεση συνταγών.

 

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται ο Σύλλογος είναι υποβαθμισμένη και απίστευτα επικίνδυνη για όλους μας. Έχω κάνει προσπάθειες για να φύγουμε από αυτή την αθλιότητα, αλλά κάποιοι επιμένουν να παραμένουμε για ανεξήγητους για μένα λόγους.

 

Στο παρελθόν, σε κάποιες γενικές συνελεύσεις, έχει τεθεί το θέμα και έχει ζητηθεί η αποχώρησή μας από αυτή την περιοχή.

 

Δυο πράγματα μπορούμε να κάνουμε:

 

Ή φεύγουμε εδώ και τώρα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες ή την πρώτη Φεβρουαρίου ζητώ προσωπικά από τα μέλη του Φ.Σ.Α. να στείλουν έγγραφο σύμφωνης γνώμης για την μεταφορά των γραφείων μας.

 

Μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν έγγραφα των υπαλλήλων που αναφέρουν επιθέσεις και ζητούν να φύγουμε, και αν συμβεί κάτι, αυτό θα μας φέρει στη δεινή θέση να κινδυνεύουμε με φυλάκιση.

 

Το παρόν έγγραφό μου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα ζητήσω από όλα τα μέλη να τοποθετηθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην καθημερινότητα μας υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπερνάμε.

 

Τέλος, όπως γνωρίζετε ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας απέκτησε Σωματείο το οποίο αντικαθιστά τον διανεμητικό λογαριασμό και για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση, παρόμοια με αυτή του Νομικού Προσώπου. Θα πρέπει να υπάρχουν αίθουσες συνεδριάσεων, σύγχρονη υποδοχή των συναδέλφων και ένα αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους. Τα Διοικητικά Συμβούλια έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι υπάλληλοι θα παραμένουν στο χώρο αυτό μέχρι τη συνταξιοδότηση, όπως και οι συνάδελφοι που θα έρχονται για να εξυπηρετούνται αξιοπρεπώς και οργανωμένα.

 

Εύχομαι να το καταλάβετε, πριν να είναι πολύ αργά.

 

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

 

Σημείωση: Είναι αυτονόητο ότι αποδέχθηκα ασυζητητί την απαίτηση των υπαλλήλων ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ να βάζουν τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους στο Parking που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Σύλλογο”.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση