Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επείγουσα ενημέρωση για το e-send της ΑΑΔΕ

25/10/2022 7:06:04 μμ
Σύμφωνα με το ΦΣΑ, από 31/10 πέφτουν πρόστιμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα φαρμακεία οφείλουν να διαβιβάζουν στην εφαρμογή των μηχανισμών της ΑΑΔΕ (e-send) τα δεδομένα της ταμειακής μηχανής ή του φορολογικού τους μηχανισμού, διαφορετικά από τις 31 Οκτωβρίου θα τους επιβάλλονται «βαριά» πρόστιμα. Αυτό ορίζει οδηγία της ΑΑΔΕ, που δημοσιεύει σήμερα ο Φ.Σ. Αττικής, μετά την ενημέρωση από το λογιστικό γραφείο «Άννα Μερκουράκη & Συνεργάτες». Το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι το ίδιο με αυτό που καταλογίζεται όταν δεν εκδίδεται απόδειξη, δηλαδή το 50% επί του ΦΠΑ επί του κάθε μη διαβιβασθέντος στοιχείου με ελάχιστο τα 250€ (σε απλογραφικά βιβλία) ή 500€ (σε διπλογραφικά βιβλία).

Επιπλέον επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που το πλήθος των μη διαβιβασθέντων στοιχείων λιανικής υπερβαίνει τα 10 ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500€ θα αναστέλλεται άμεσα η λειτουργία της επιχείρησης για 48 ώρες. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί εντός του ίδιου έτους η ίδια παράβαση, τότε οι κυρώσεις διπλασιάζονται.

Καθημερινό έλεγχο συνιστούν οι ειδικοί
Ο Σύλλογος και το λογιστικό γραφείο εφιστούν την προσοχή των φαρμακοποιών, καθώς έχουν παρατηρηθεί πολλά λάθη στη διαβίβαση των δεδομένων στην ΑΑΔΕ. «Θα πρέπει να ελέγχετε, αν είναι δυνατόν και καθημερινά, την επιτυχή διαβίβαση των αποδείξεων της προηγούμενης ημέρας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ο έλεγχος γίνεται είτε με την εφαρμογή της ΑΑΔΕ apodixi εδώ: https://www.aade.gr/apodixi, σκανάροντας από το κινητό σας μια απόδειξη της προηγούμενης ημέρας είτε με την είσοδο στο e-send με χρήση των κωδικών σας στο Taxis εδώ https://www1.aade.gr/tameiakes/myweb/esend.php.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ