Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επ' αόριστον απεργία ξεκινούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

30/5/2016 11:21:13 πμ
Απλήρωτοι επί μήνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 


Ολόκληρη επίσκεψη θα πληρώνουν από την Τετάρτη οι ασφαλισμένοι στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς ξεκινούν επ' αόριστον επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Οι περίπου 2.500 γιατροί δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για όλο το 2016, συμπληρώνοντας, δηλαδή, πέντε μήνες απλήρωτοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ταμείου που θα επισκέπτονται τους συγκεκριμένους γιατρούς θα υποχρεώνονται σε καταβολή του πλήρους αντίτιμου και όχι της απλής συμμετοχής.


Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ, «οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες» ζητώντας προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών