Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έως 180 χιλιάδες υγειονομικοί έχασαν τη ζωή τους λόγω COVID-19

24/10/2021 9:10:52 μμ
Δραματική έκκληση για λήψη μέτρων από τον Π.Ο.Υ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καλύτερη προστασία των επαγγελματιών υγείας παγκοσμίως ζητά ο Π.Ο.Υ. και οι εταίροι του, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού οι υγειονομικοί που έχασαν τη ζωή τους λόγω COVID-19 ανέρχονται σε 80-180 χιλιάδες παγκοσμίως. Επισημαίνουν δε ότι αυξάνεται το ποσοστό των υγειονομικών που υποφέρουν από επαγγελματική εξουθένωση και άγχος.

Σε μια κοινή δήλωση του Π.Ο.Υ. και των εταίρων του (στους οποίους περιλαμβάνονται ο Συνασπισμός Υγειονομικών Πρώτης Γραμμής, και σύλλογοι νοσηλευτών, ιατρών και φαρμακοποιών) καλούν τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν την παρακολούθηση και την αναφορά των κρουσμάτων COVID-19 και των σχετικών θανάτων που αφορούν εργαζόμενους στην Υγεία, κατανέμοντας τα στοιχεία ανά ηλικία, φύλο και επάγγελμα. 
Στόχος είναι οι αρμόδιοι φορείς και η επιστημονική κοινότητα να εντοπίσει και να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων και της βαριάς νόσησης από COVID-19.

«Έχουμε ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους και να τους παρέχουμε αξιοπρεπή εργασία σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει πρόσβαση σε εμβόλια», δήλωσε ο Τζιμ Κάμπελ, διευθυντής Εργατικού Δυναμικού Υγείας του Π.Ο.Υ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό