Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΕΟΠΥΥ: Τα φαρμακεία του εκτελούν πλέον 3μηνες συνταγές

24/3/2020 4:57:26 μμ
Σύντομα θα επεκταθεί το μέτρο των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ο Β. Πλαγιανάκος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Περισσότερα ραντεβού για την παράδοση ΦΥΚ στους ασφαλισμένους, οι οποίοι νοσούν από σκλήρυνση κατά πλάκας, υπόσχεται το Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση, που έχει το μέτρο στους ασφαλισμένους, οδηγεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η υλοποίησή του και στη Θεσσαλονίκη, στο Φαρμακείο επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, καθώς και η εξυπηρέτηση παραπάνω ραντεβού ημερησίως.

Αναφορικά με τις ουρές που παρατηρούνται το τελευταίο διήμερο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για την παραλαβή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι τα Φαρμακεία του Οργανισμού θα παραμείνουν ανοιχτά, ακόμα και με προσωπικό ασφαλείας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Είναι γεγονός ότι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ Αττικής την Πέμπτη εκτελέστηκαν πάνω από 4.500 συνταγές, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Η μεγάλη προσέλευση αλλά και το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι μπαίνουν μέσα στα φαρμακεία μόνο όταν εξυπηρετούνται, για την προστασία τους από τη μετάδοση του SARS-CoV-2, δημιουργεί στους χώρους εκτός των φαρμακείων τις ουρές που παρατηρούνται. Μάλιστα κάθε ένας από τους ασφαλισμένους προσκομίζει 3 συνταγές, αφού επιτρέπεται η εκτέλεση 3μηνων συνταγών.
Η αναμονή τους, πάντως, δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο, τα 20 λεπτά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκος δήλωσε:
"Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η προστασία τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δώσαμε το πράσινο φως, για την εκτέλεση των 3μηνιαίων συνταγών, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να μην ταλαιπωρούνται κάθε μήνα για να έρθουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτό σύντομα θα επεκτείνουμε το μέτρο των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία".
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή