Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Νέος όρος για τις συμβάσεις με τους παρόχους του

14/5/2024 12:26:49 πμ
Θα διαλύονται αυτοδικαίως για όσους αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση παραπεμπτικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι πλέον θα προχωρά σε αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων με τους παρόχους του σε περίπτωση άρνησης παροχής υπηρεσιών ή εκτέλεσης των παραπεμπτικών προς τους δικαιούχους. Αυτό προβλέπει ο νόμος 5102/2024 (Α’ 55), ο οποίος ορίζει επιπλέον ότι «οι πάροχοι αποκλείονται της δυνατότητας σύναψης νέας σύμβασης για διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία διαπίστωσης της παράβασης». 


Η λύση της σύμβασης διαπιστώνεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ μετά από εισήγηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συμβάσεων. 


Ο Οργανισμός καλεί λοιπόν τους παρόχους του να τηρούν απαρέγκλιτα τους όρους των συμβάσεων, και τους ασφαλισμένους του, σε περίπτωση άρνησης παροχής υπηρεσιών ή μη εκτέλεσης παραπεμπτικών, να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τη Διεύθυνση Συμβάσεων στο e-mail: d9@eopyy.gov.gr προκειμένου να ληφθούν οι κατά νόμο ενέργειες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών