Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ & Ειδική αγωγή: Δεύτερη παράταση παίρνει η υπογραφή νέων συμβάσεων

26/1/2017 10:54:56 πμ
Σε εποικοδομητικό διάλογο καλεί τους φορείς ο Οργανισμός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το μεγάλο ζήτημα με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή θα απασχολήσει για λίγο ακόμα την επικαιρότητα, καθώς ο Οργανισμός, με καινούρια του ανακοίνωση, δίνει νέα παράταση στις αλλαγές για την απόδοση δαπανών.


 

Ο Σωτήρης Μπερσίμης δίνει παράταση έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2017 (θυμίζουμε ότι η προηγούμενη ήταν έως 25 Ιανουαρίου), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους και καλεί τους παρόχους, και ειδικά τους φορείς της Ειδικής Αγωγής, να συμμετέχουν ενεργά σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Οργανισμό. "Στόχος της διαβούλευσης είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη σχέση ΕΟΠΥΥ-Επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής και η συγκεκριμενοποίηση των όρων της μεταξύ τους σύμβασης, η οποία θα πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι 15/03/2017."


Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα συσταθεί Επιστημονική Επιτροπή, "στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των Φορέων Ειδικής Αγωγής, με αντικείμενο τη διαμόρφωση προτάσεων για το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Ειδικής Αγωγής, την αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε όλο το φάσμα της Ειδικής Αγωγής και την υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, προς όφελος όλων των Πολιτών."


 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι ο ΕΟΠΥΥ «υλοποιεί νέες διαδικασίες και αναπροσαρμόζει τη σχέση του Οργανισμού τόσο με τους δικαιούχους των παροχών, όσο και με τους προμηθευτές» και ότι «με την επιλογή αυτή οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση προπληρωμής για δαπάνη που αφορά αυτές τις παροχές και δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ τα παραστατικά για την αποζημίωσή τους. Επίσης, μέσω των συμβάσεων,ο ΕΟΠΥΥ θα είναι σε θέση να ελέγξει αποτελεσματικά το κόστος και την ποιότητα των παρεχόμενων υλικών και υπηρεσιών.»


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών