Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Δείτε τα νέα μηναία αναδρομικά ποσοστά rebate

11/11/2015 9:15:45 πμ
Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύει η απόφαση του Παύλου Πολάκη για το rebate στους ιδιώτες παρόχους Υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το rebate σε ιδιωτικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, φυσικοθεραπευτές, γιατρούς και λοιπούς παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Με την απόφαση του Παύλου Πολάκη ορίζεται κλιμακούμενο ποσοστό επί των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία, διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες των ασφαλισμένων του προς τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιδιώτες παρόχους συγκεκριμένων υπηρεσιών ως επιστροφή (rebate) για κάθε μήνα.

Οι διατάξεις της παρούσας τυγχάνουν εφαρμογής και επί των ισχυουσών συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών Υγείας.

Το ποσό της επιστροφής (rebate) υπολογίζεται επί του συνόλου της αξίας των δαπανών (οφειλών) που ο πάροχος υποβάλλει ηλεκτρονικά προς τον ΕΟΠΥΥ, πριν την προσθήκη του ΦΠΑ για κάθε μήνα.

Η επιστροφή αφορά στο ύψος της υπολογιζόμενης οφειλής και αυτή κλιμακώνεται σύμφωνα με μία συγκεκριμένη προοδευτική διαβάθμιση, η οποία περιγράφεται στην απόφαση.

Για κάθε αυτοπαραπομπή που γίνεται από γιατρούς που παρέχουν υπηρεσίες κατά πράξη και περίπτωση, με ειδικότητες Καρδιολογίας, Γαστρεντερολογίας, Νευρολογίας, Γυναικολογίας και Φυσιατρικής, ορίζεται ποσοστό rebate 40%.

Παραπεμπτικά


Για εκτέλεση παραπεμπτικών που έχουν εκδοθεί από άλλον ιατρό ισχύει συγκεκριμένος πίνακας, ο οποίος παρατίθεται στην απόφαση.

Η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2018.

Κάθε διάταξη προηγούμενων υπουργικών αποφάσεων αντίθετη προς τις διατάξεις της παρούσας απόφασης καταργείται.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών