Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Ζητά στοιχεία πωλήσεων για τα σκευάσματα σεμαγλουτίδης

13/6/2024 11:22:16 μμ
Από τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο της διερεύνησης του ομαλού εφοδιασμού της αγοράς, ο ΕΟΦ καλεί εκ νέου τους κατόχους αδειών χονδρικής πώλησης (φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς φαρμακοποιών) να του αποστείλουν στοιχεία πωλήσεων συγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων προς τα ιδιωτικά και νοσοκομειακά φαρμακεία. 


Συγκεκριμένα, ζητά στοιχεία για τα σκευάσματα σεμαγλουτίδης 0,25mg, 0,5mg και 1mg για τα χρονικά διαστήματα 01/01/2024-31/05/2024 και το αντίστοιχο διάστημα 01/01/2023-31/05/2023. 


Πρόκειται για αίτημα που επαναλήφθηκε στο πρόσφατο παρελθόν για άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα που επίσης συχνά παρουσιάζουν ελλείψεις ή δυσκολίας ανεύρεσης επαρκών συσκευασιών για να καλυφθεί η ζήτηση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που δημιούργησαν από κοινού






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών