Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Τρία νέα επικίνδυνα σκευάσματα διακινούνται μέσω διαδικτύου

8/6/2017 10:30:11 πμ
Περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για άλλη μία φορά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές για επικίνδυνα σκευάσματα που διακινούνται μέσω διαδικτύου...

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Οργανισμού, τρία συμπληρώματα διατροφής, τα "One Slim plus", "Hot Rod" και "X-drive", τα οποία διακινήθηκαν πιθανόν μέσω διαδικτύου  περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου που διεξήγε η αντίστοιχη του Ε.Ο.Φ. αρχή της Δανίας, DMA:

  • Το προϊόν "One Slim plus" (που προωθείται για την απώλεια βάρους) περιέχει σιβουτραμίνη, ουσία που έχει αποσυρθεί από την Ε.Ε. από το 2010, καθώς και ιχνοποσότητες απομεθυλιωμένης σιβουτραμίνης.
  • To προϊόν "Ηοt Rod" περιέχει σιλδεναφίλη και το αντιβιοτικό οξυτετρακυκλίνη (προωθείται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας).
  • Το προϊόν "X-Drive" περιέχει επίσης σιλδεναφίλη και ιχνοποσότητες υοχιμβίνης (προωθείται επίσης για την ίδια ένδειξη με το "Hot Rod").

Η σιλδεναφίλη είναι μεν εγκεκριμένη ουσία που περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία. αλλά η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, π.χ. στο καρδιαγγειακό σύστημα, και πρέπει να αποφεύγεται από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.


Ο Ε.Ο.Φ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics