Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Απαγορεύει τη διακίνηση του αντισηπτικού gel LAVITA

12/6/2020 12:26:37 μμ
Ανακαλεί και γυαλιά πρεσβυωπίας & όλες τις παρτίδες των Drainage Device
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του αντισηπτικού gel χεριών LAVITA αποφάσισε ο ΕΟΦ, διότι διατίθεται ως βιοκτόνο, χωρίς να έχει την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον Οργανισμό.

Η εταιρεία LAVITA CANDIES οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης απαγορεύει τη διακίνηση των γυαλιών πρεσβυωπίας Frog Optical, δεδομένου ότι το προϊόν κυκλοφορεί κατά παράβαση του άρθρου 14 της υπ΄αριθμ ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648/30-9-2009 για την εγγραφής στο μητρώο των κατασκευαστών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία PHARMAWAY-Γεώργιος Ραμμογιαννόπουλος οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά μέχρις ότου γίνει η εγγραφή. Τέλος ανακαλείται όλη η γκάμα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων Drainage Device And Others Catheters και όλων των αριθμών παρτίδας που κατασκευάστηκαν από το 2017 μέχρι σήμερα λόγω πιθανών προβλημάτων κατά την αποστείρωση.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει εθελοντικά ανάκληση για προληπτικούς λόγους. Ο διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα είναι η εταιρεία MEDI SUP SA.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ. Μιχάλης Βικελής, νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών