Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Θέτει περιορισμούς στις ετικέτες των βιοκτόνων προϊόντων

6/6/2022 3:35:40 πμ
Απαγορεύει επισημάνσεις και εικονίδια για συστατικά φυτικής προέλευσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την προσοχή των κατόχων αδειών κυκλοφορίας των βιοκτόνων προϊόντων εφιστά ο ΕΟΦ σχετικά με τις επισημάνσεις και τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στις ετικέτες.

Όπως αναφέρει, οι ετικέτες δεν πρέπει να είναι παραπλανητικές όσον αφορά τους κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων, των ζώων ή το περιβάλλον ή για την ποιότητα των προϊόντων. Ειδικότερα, ζητά να μην φέρουν τις ενδείξεις «βιοκτόνο περιορισμένου κινδύνου», «μη τοξικό», «φυσικό», «φιλικό προς το περιβάλλον», «φιλικό προς τα ζώα» ή ανάλογες ενδείξεις. 

Σε αυτό το πλαίσιο οι αναφορές «συστατικά φυτικής προέλευσης», «με αντιβακτηριδιακό παράγοντα φυτικής προέλευσης», «φυτικά συστατικά», «φυσικά συστατικά» και άλλες ανάλογες θεωρούνται παραπλανητικές για τους καταναλωτές όσον αφορά την ασφαλή χρήση των βιοκτόνων προϊόντων και δεν γίνονται αποδεκτές.

Επίσης, δεν είναι αποδεκτή η χρήση εικονιδίων που να υπονοούν ύπαρξη συστατικών φυτικής προέλευσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με την καινοτόμο σειρά Heliodor
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών