Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΟΔΥ: Ιδρύει Γραφεία δωρεάν Συμβουλευτικής & Εξέτασης για τη Σεξουαλική Υγεία

3/9/2024 9:32:29 μμ
Με αφορμή τη σχετική Παγκόσμια Ημέρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την 4η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας Δικτύου Γραφείων Συμβουλευτικής & Εξέτασης για τη Σεξουαλική Υγεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη. 


Συγκεκριμένα, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να απευθύνεται στα εξής Γραφεία στην Αττική: Πολυκλινική Αθηνών (Πειραιώς 3, Ομόνοια, 210 8813615, sexualhealth@eody.gov.gr), εντός του Νοσοκομείου Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων «Α. Συγγρός» (Ίωνος Δραγούμη 5, Ιλίσια, 210 7239945), στο Κέντρο Υγείας Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 39, Αγία Τριάδα, Πειραιάς, 210 4115672). Στη Βόρεια Ελλάδα: Εντός του Νοσοκομείου Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (Δελφών 124, Θεσσαλονίκη, 2313308878, 2310243363).


Στα παραπάνω Γραφεία πραγματοποιείται, κατόπιν ραντεβού και κατά τις εργάσιμες ημέρες, δωρεάν, ανώνυμη και εμπιστευτική εξέταση για σύφιλη, HIV, ηπατίτιδα B, ηπατίτιδα C, χλαμυδιακή λοίμωξη και γονόρροια με τη μέθοδο της δοκιμασίας της ταχείας ανίχνευσης (rapid test). Ο εν λόγω προληπτικός ανιχνευτικός έλεγχος πλαισιώνεται από συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre and post-counseling), παραπομπή σε υπηρεσίες υγείας, διασύνδεση με την ιατρική φροντίδα, ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας, προώθηση του εμβολιασμού και του τακτικού ελέγχου για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του στίγματος και την αξία των υγιών σχέσεων καθώς και δωρεάν διανομή προφυλακτικών και έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού
Σε ποιες ομάδες του πληθυσμού συνιστάται ο εμβολιασμός






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα
#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια
ΕΟΔΥ: 6 εμβολιαστικά κέντρα έναντι της νόσου mpox
Σε ποιες ομάδες του πληθυσμού συνιστάται ο εμβολιασμός
Διάγνωση παθήσεων με wearables;
Οι νέες λειτουργίες που προσθέτει η Apple στο έξυπνο ρολόι