Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ενώσεις Ασθενών: Ζητούν από τους Έλληνες ευρωβουλευτές να γίνουν η φωνή τους στην Ε.Ε.

6/6/2024 9:02:21 πμ
Στο κείμενο των θέσεων τους για τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και η Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος, εκπροσωπώντας τα δικαιώματα των ασθενών, έδωσαν τις 11 προτάσεις τους αναφορικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές στο πεδίο της Υγείας, καλώντας τους υποψήφιους Έλληνες ευρωβουλευτές να δεσμευτούν για την προώθησή τους ενόψει των ευρωεκλογών. 


Όπως αναφέρουν, οι ανισότητες στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα παραμένουν έντονες, επηρεάζοντας δυσανάλογα τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς. «Παραμένει επιτακτική η ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου, γεωγραφικής τοποθεσίας ή άλλων παραγόντων, έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υγειονομικές υπηρεσίες και σε καινοτόμες θεραπείες. Η δέσμευση για ισότιμη πρόσβαση απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες σε επίπεδο πολιτικής, ενίσχυση των υποδομών υγείας και εξάλειψη των εμποδίων που περιορίζουν την πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας φροντίδα. Μόνο μέσα από συλλογική δράση μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η υγεία παραμένει καθολικό αγαθό και δικαίωμα για όλους», τονίζουν στο ενημερωτικό τους σημείωμα. 


Ανάμεσα στις θέσεις τους περιλαμβάνονται η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο πολιτικής για την υγεία, η αποτελεσματική συμμετοχή οργανώσεων ασθενών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση στην έρευνα και στις καινοτόμες θεραπείες με επίκεντρο τον ασθενή, οι ασθενοκεντρικές στρατηγικές και πολιτικές για τις κλινικές μελέτες κ.ά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών