Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ενωμένοι οι φαρμακοποιοί στα δύσκολα

8/6/2015 1:01:19 μμ
Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, τη στιγμή που Κ. Λουράντος καλεί τους συναδέλφους του σε συστράτευση!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Κωνσταντίνος Λουράντος με επιστολή του προς τους προέδρους των Φ.Σ. της χώρας ζητά από τους συναδέλφους του την αλληλοϋποστήριξη και τους καλεί σε συστράτευση για τον κοινό αγώνα απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία –όπως αναφέρει ο ίδιος- «με την απελευθέρωση της τιμής των μη αποζημιούμενων φαρμάκων και των καναλιών διανομής τους, όχι μόνο επιβραβεύει τις ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά ενισχύει το κέρδος της βιομηχανίας εις βάρος της υγείας του ελληνικού λαού.»

Αυτός ο αγώνας δεν σχετίζεται ούτε με ατομικά συμφέροντα ούτε με προσωπικές φιλοδοξίες, σημειώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ., καθώς οι φαρμακοποιοί –κατά τον πρόεδρο- οφείλουν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους, την επιστημοσύνη τους και το φαρμακείο τους ως χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οφείλουν επίσης να βάλουν ένα τέλος στην παραπληροφόρηση, στον κανιβαλισμό στον εμπαιγμό και στην ατομική θεώρηση των πραγμάτων. Οφείλουν τέλος να διεκδικήσουν όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά για την ελληνική κοινωνία ό,τι τους αφαίρεσαν οι προηγούμενοι και τους υποσχέθηκαν οι τωρινοί...


Στο πλάι του προέδρου έχουν ήδη ταχθεί οι Φ.Σ. Ροδόπης και Αιτωλοακαρνανίας με σχετικά δελτία τύπου:


Ο Φ.Σ. Ροδόπης τονίζει ότι «το μέτρο αυτό (σ. για τα ΜΥΣΥΦΑ) είναι αντίθετο με κάθε στοιχειώδη έννοια της Δημόσιας Υγείας και του Δημόσιου Συμφέροντος. Ας μην ξεχνούν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης ότι τα ΦΑΡΜΑΚΑ αυτά, που επιβαρύνουν εξολοκλήρου τη τσέπη των ασθενών, παραμένουν και είναι ΦΑΡΜΑΚΑ με τις παρενέργειες, τις αντενδείξεις και τις αλληλεπιδράσεις τους, παράγοντες σημαντικοί για την υγεία μας και οι οποίες μπορούν να διαφυλαχθούν μόνο από τον επιστήμονα φαρμακοποιό. Η ανεξέλεγκτη και πλήρης απελευθέρωση της διάθεσης των ΦΑΡΜΑΚΩΝ αυτών εκτός φαρμακείων πολύ σύντομα μόνο δεινά θα φέρει στην Ελληνική κοινωνία με σίγουρη την αύξηση της Δημόσιας δαπάνης, η οποία θα προκύψει από την αύξηση των Δηλητηριάσεων και της επισκεψιμότητας στα Νοσοκομεία της Χώρας. Για όλους αυτούς τους λόγους η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι και την καλούμε να ανακαλέσει την παραπάνω πρόταση.»

Ο Φ.Σ. Ροδόπης ενημερώνει μάλιστα τα μέλη του ότι συγκαλεί Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 10/6 και ότι θα συμμετέχει στη Γ. Σ. του ΠΦΣ στην Αθήνα το Σάββατο 13/6.


Ο Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει ότι "το ελληνικό φαρμακείο παραμένει στόχος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών και συνεχίζει να βάλλεται από ανθρώπους που εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Δεν μας ξαφνιάζει αυτό όμως, αλλά το γεγονός ότι αυτές οι ακραίες προτάσεις βρίσκουν ευήκοα ώτα στους κόλπους μιας "αριστερής κυβέρνησης”, κεντρικό σύνθημα τις οποίας υπήρξε "ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ”. Τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ ΕΊΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ. Με παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και τροφές. Στη πραγματικότητα τα λεγόμενα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. (στο εξής ΜΗ.Α.ΦΑ.) είναι φάρμακα που απλώς δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην επιβαρύνουν το προϋπολογισμό τους. Τα ΜΗ.Α.ΦΑ. σε όσες χώρες "απελευθερώθηκε” η αγορά τους όχι μόνο δεν παρατηρήθηκε δημοσιονομικό όφελος ή όφελος για τους ασφαλισμένους αλλά αυξήθηκαν τα κόστη νοσηλείας για τα ασφαλιστικά ταμεία μίας και οι δηλητηριάσεις κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο. Όσο για το μύθο της πτώσης τις τιμής τους αρκεί μια ματιά στις τιμές όπου υπάρχει απελευθερωμένη τιμή και στις χώρες (όπως η Ελλάδα) οπού υπάρχει κρατική διατίμηση για να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Ως Επιστήμονες Φαρμακοποιοί καλούμε τη κυβέρνηση να μην ενδώσει στις πιέσεις και να εμμείνει στη προστασία της δημόσια υγείας.Τοφάρμακο είναι αγαθό στην πρόσβαση του οποίου πρέπει να έχουν Δικαίωμα όλοι! Τέλος μας εξοργίζει το γεγονός ότι την ώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων μας βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω της καθυστέρησης πληρωμών των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση στερεί και δίνει βορά στις πολυεθνικές τη μοναδική πηγή ρευστότητας του Ελληνικού φαρμακείου και μοναδικού κυττάρου της πρωτοβάθμιας υγείας της χώρας."

Ο Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας δηλώνει ότι συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης 10 Ιουνίου διεκδικώντας:

  • την παραμονή του φαρμάκου στο φυσικό του χώρο, το φαρμακείο και την κατάργηση του όρου Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. Όλα τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται από τον ιατρό, να διατίθενται αποκλειστικά από τον ειδικό επιστήμονα φαρμακοποιο και να αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας.
  • την κατάργηση των αλυσίδων και των πολλαπλών αδειών.
  • την κατάργηση του 1€ ανά συνταγή
  • την κατάργηση των ασφαλιστικών τιμών και την επαναφορά της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε λογικά επίπεδα.
  • τη διατήρηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • τη διατήρηση και επάνδρωση όλων των δομών υγείας του νομού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση