''To Pharmacy2020 αρθρογραφεί για το πρότυπο γαληνικό εργαστήριο lab3''.
Η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου ή η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας ισορροπία, τη διάθεση, τη μνήμη, ενώ παράλληλα καταστέλλει και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι εναλλακτικές θεραπείες εκμεταλλεύονται τα δώρα της φύσης και μας παρέχουν τη γνώση για να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας και να ανακτούμε δυνάμεις. Μερικές απλές και σίγουρες υποδείξεις:
Αφαγία 2 ώρες πριν ξαπλώσετε
Ειδικά εμείς οι Έλληνες τρώμε αργά το βράδυ και μετά από λίγο ξαπλώνουμε με το στομάχι γεμάτο. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μεγαλύτερο λάθος από αυτό δεν μπορεί να υπάρξει.
Αλκοόλ και καφεΐνη στοπ
Η καφεΐνη και το αλκοόλ είναι ουσίες διεγερτικές. Εκτός από τον καφέ, η καφεΐνη βρίσκεται στη σοκολάτα, το τσάι, τα ενεργειακά ποτά, γι? αυτό χρειάζεται προσοχή τι πίνουμε πριν κοιμηθούμε. Το αλκοόλ μπορεί στην αρχή να φέρνει υπνηλία, αλλά καθώς το σώμα μας το μεταβολίζει δρα ως διεγερτικό. Στοπ λοιπόν στον καφέ και τον αλκοόλ αρκετή ώρα πριν κοιμηθούμε.
Όχι άσκηση πριν κοιμηθείτε
Αφήστε περιθώριο τουλάχιστον 4 ωρών μεταξύ άσκησης και ύπνου. Όταν το σώμα αρχίζει να καταλαγιάζει, ο εγκέφαλος αρχίζει την απελευθέρωση μελατονίνης που επιφέρει υπνηλία και βοηθά να αποκοιμηθείτε εύκολα.
Κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές
Τηλεόραση, λάπτοπ, ταμπλέτες και κινητά πρέπει να κλείνουν αρκετή ώρα πριν ξαπλώσετε. Το απαλό κόκκινο φως ενδείκνυται γιατί δεν μετατοπίζει τον κιρκάδιο ρυθμό και δεν καταστέλλει τη μελατονίνη.
Αρωματίστε το υπνοδωμάτιό σας
Αρωματίστε απαλά το μαξιλάρι ή τον λαιμό σας με αιθέρια έλαια, όπως υλάνγκ-υλάνγκ, λεβάντα ή σανταλόξυλο και αφήστε τα να επενεργήσουν ευεργετικά και ηρεμιστικά.
Λάδι καρύδας
Έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση λαδιού καρύδας συντελεί στον καλό βραδινό ύπνο επειδή ρυθμίζει τις λειτουργίες του σώματος και βοηθά στην αποσυμπίεση από τις σκοτούρες της ημέρας.
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.
To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.
Πηγή: http://www.lab3.gr/