Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ένας καλός σύντροφος για να μην χάνετε τον ύπνο σας

18/8/2016 4:49:56 μμ
Για να κοιμάστε καλύτερα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science αποκαλύπτει πως μια υγιής σχέση και ένας καλός σύντροφος μπορούν να απαλλάξουν από το στρες και την κατάθλιψη προφέροντας ηρεμία, ασφάλεια και καλό ύπνο.


Η καθηγήτρια αναπτυξιακής και κοινωνικής ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Middle East Technical University της Τουρκίας, Emre Selcuk και οι συνεργάτες της, μελέτησαν 700 άτομα ηλικίας 35 έως 86 ετών που έμεναν μαζί.


«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ένας δοτικός σύντροφος έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων, που είναι σχεδιασμένες για να μειώνουν τις ενοχλήσεις κατά τον ύπνο και να συμβάλουν στην ευζωία γενικά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καλός ύπνος έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό και για την υγεία» αναφέρει η Ε. Selcuk


Ο βαθύς ύπνος είναι αυτός που πραγματικά ξεκουράζει τον άνθρωπο. Προϋποθέτει ένα αίσθημα ασφάλειας, προστασίας και απουσίας απειλών. Στην παιδική ηλικία τον ρόλο αυτό για το παιδί έχουν οι γονείς, ενώ στην ενήλικη ζωή το κάνει ο σύντροφος.


«Το να είναι το ταίρι μας έτοιμο να μας προστατέψει από κάθε κακό και να μας περιβάλει με τρυφερότητα και με στοργή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διώξουμε την ένταση και το άγχος» συμπληρώνει η E. Selcuk.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Εξετάστηκε η πληρότητα και η συνοχή του σχεδίου αντιμετώπισης και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics