Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εμπλοκή φαρμακοποιού στο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

8/5/2018 11:46:14 πμ
Η δράση της εντός και εκτός της εγκληματικής οργάνωσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα σχετικά με το σκάνδαλο με τις παράνομες εξαγωγές αντικαρκινικών φαρμάκων.


Σύμφωνα με άρθρο του Ελεύθερου Τύπου, που δημοσιεύει στοιχεία από την ογκωδέστατη δικογραφία, βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, εκτός από τον 70χρονο αρχηγό με το προσωνύμιο «Αιγύπτιος», είναι μία 57χρονη φαρμακοποιός, με φαρμακείο στην οδό Σκρα στην Καλλιθέα.

Η φαρμακοποιός δεν συνεργαζόταν μόνο με τον Αιγύπτιο αλλά λειτουργούσε και αυτόνομα, χωρίς να τον ενημερώνει, προβαίνοντας στις δικές της εξαγωγές!


Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση προμηθευόταν αντικαρκινικά φαρμακευτικά σκευάσματα και από άλλες χώρες του εξωτερικού, εκτός από την Ελλάδα. Αυτά φέρεται να τα νομιμοποιούσε, εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια μέσω του φαρμακείου που διαχειριζόταν η 57χρονη φαρμακοποιός. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και στελέχη του ΕΟΦ στα επίμαχα τιμολόγια εντόπισαν φάρμακα ξένης προέλευσης.


Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει επίσης ότι η 57χρονη φαρμακοποιός, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως ο 70χρονος «Αιγύπτιος» ήταν μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ενεργούσε μόνη της, εντάσσοντας και άλλα μέλη, χωρίς να τον ενημερώνει... Επιδίωξή της, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η αύξηση των προσωπικών της κερδών.


Διαπιστώθηκε ότι για την πώληση και εξαγωγή φαρμάκων στο εξωτερικό συνεργαζόταν με 64χρονο, εν αγνοία του «Αιγύπτιου», κυρίως όμως για φάρμακα που δεν μπορούσε να εξαγάγει ο 70χρονος φερόμενος αρχηγός. Έκανε όμως και το αντίστροφο, παραλάμβανε φάρμακα από τον 64χρονο «συνεταίρο» της, προκειμένου να τα διοχετεύσει μέσω του «Αιγύπτιου» στο εξωτερικό.


Η έρευνα του ΕΟΦ και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση γερμανικών αρχών, αποκάλυψε ότι μια φαρμακαποθήκη, η LUNAPHARM Γερμανίας, εισήγαγε σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από το φαρμακείο της Καλλιθέας. Τα φάρμακα ήταν με ελληνική επισήμανση, χωρίς ταινία γνησιότητας, καθώς και τιμολόγια του φαρμακείου.


Στους Γερμανούς αστυνομικούς επεδείχθη μεταφρασμένη άδεια του φαρμακείου της Καλλιθέας, όπου στην αγγλική μετάφραση υπήρχε προσθήκη της δυνατότητας χονδρικής πώλησης, η οποία δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο. Μετά την ερώτηση των Γερμανών, ο ΕΟΦ έκανε έλεγχο στο φαρμακείο, παρουσία της 57χρονης φαρμακοποιού, αντικαταστάτριας του «ηλικιωμένου», στο οποίο βρέθηκαν κενές συσκευασίες-χαρτόκουτα, με επισήμανση της φαρμακαποθήκης LUNAPHARM Γερμανίας.


Από τα παραστατικά που προσκόμισε ο λογιστής του φαρμακείου προέκυπτε ότι το φαρμακείο εισήγαγε νοσοκομειακά φάρμακα υψηλού κόστους από την αιγυπτιακή εταιρεία «Pritemps Hospital Supplies Gmbh Deutschland, Agyptische, Niederlassung» με έδρα το Κάιρο Αιγύπτου, τα οποία εν συνεχεία εξήγαγε στις εταιρίες «LUNAPHARM LTD» και «RHEINGOLD PHARMA-MEDICA LTD» με έδρα τη Γερμανία.

Το φαρμακείο της Καλλιθέας

Ο 70χρονος «Αιγύπτιος», σύμφωνα με όσα δήλωσαν η 57χρονη φαρμακοποιός και ο λογιστής της, είναι ο διαχειριστής της εξαγωγικής δραστηριότητας του φαρμακείου, βάσει συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και του υπεύθυνου «ηλικιωμένου» φαρμακοποιού.


Σύμφωνα με έγγραφο της ΔΟΥ Καλλιθέας, η 57χρονη φαρμακοποιός κατέθεσε στην εφορία ειδικό πληρεξούσιο του «ηλικιωμένου», με το οποίο την εξουσιοδοτούσε για οποιαδήποτε φορολογική υπόθεση.

Ο «Αιγύπτιος», ως μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και θέλοντας να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, επειδή απαιτούνταν εξετάσεις ελληνικού πανεπιστημίου για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, απευθύνθηκε στην 57χρονη φαρμακοποιό, η οποία αδυνατούσε να λειτουργήσει φαρμακείο στο όνομά της λόγω χρεών. Έτσι, συμφώνησαν με τον «ηλικιωμένο» ιδιοκτήτη του φαρμακείου να αναλάβει τη διαχείρισή του. Σημειώνεται πως η 57χρονη φαρμακοποιός είχε εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί τον «Αιγύπτιο» από το 2007 έως το 2010.


Από τον έλεγχο των τιμολογίων προέκυψε ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί τιμολόγια αγοράς φαρμάκων, κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, ογκολογικά, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, από την εταιρεία Printemps Hospital Supplies με έδρα το Κάιρο Αιγύπτου προς το φαρμακείο της Καλλιθέας και τιμολόγια πώλησης των ιδίων φαρμάκων, από το φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη LUNAPHARM Γερμανίας, την εταιρεία Rheingold Γερμανίας και την εταιρεία HADICON στην Ελβετία.


Στο μεταξύ, η έρευνα των δικαστικών λειτουργών και των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έχει επεκταθεί στη διαπίστωση του βαθμού εμπλοκής ακόμη 9 ιατρών (έχουν συλληφθεί δύο γιατροί, 61 και 59 χρόνων), που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα. Σημειώνεται πως ερευνάται η περίπτωση δωροδοκίας υπαλλήλου του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης διακίνησης των αντικαρκινικών φαρμάκων χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους.


Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτοβουλία της ενορίας και της φαρμακοποιού του χωριού Φωτεινής Τάσιου
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση