Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έμμεσες παρεμβάσεις και τηλέφωνα από φαρμακευτικές, κατήγγειλε η πρόεδρος του ΕΟΦ

30/6/2016 11:25:29 πμ
Με 70 στα 100 βαθμολογεί τη λειτουργία του Οργανισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


«Με άριστα το 100 βάζουμε βαθμό 70 στην αποτελεσματικότητα του ΕΟΦ», δήλωσε με διάθεση αυτοκριτικής η πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου, μιλώντας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Pricing & Reimbursement Conference» που πραγματοποιείται στην Αθήνα και επικεντρώνεται στο σύστημα τιμολόγησης– αποζημίωσης των φαρμάκων, στις εξελίξεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και στους τρόπους μείωσης της υγειονομικής και φαρμακευτικής δαπάνης.


Η Πρόεδρος του ΕΟΦ αρχικά σχολίασε την πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων να μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των γιατρών που έχουν λάβει παροχές από τις φαρμακευτικές εταιρείες.


«Τα συνέδρια τύπου Β, προκαλούν αύξηση της δαπάνης και πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας» ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού. Η διαδικασία τιμολόγησης ακολουθεί συγκεκριμένη ροή εργασίας από τον ΕΟΦ, ξεκινώντας από τους Κατόχους ?δειας Κυκλοφορίας και καταλήγοντας στην Επιτροπή Τιμών.


Στόχος μας παραμένει o εξορθολογισμός των γενοσήμων και η δίκαιη τιμολόγηση των πρωτοτύπων φαρμάκων. Οι προσπάθειες γίνονται από έναν αποδεκατισμένο ΕΟΦ, σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού», τόνισε στην ομιλία της η κ. Αντωνίου.


Οι τρεις άξονες εξορθολογισμού των δαπανών, σύμφωνα με την ίδια είναι οι εξής:

  •  Τιμολογιακή πολιτική
  •  Πολιτική αποζημίωσης
  •  Δίκαιo σύστημα rebares/clawback

 

«Με άριστα το 100 βάζουμε βαθμό 70 στην αποτελεσματικότητα του ΕΟΦ» είπε με διάθεση αυτοκριτικής η κ. Αντωνίου. Για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα απαιτούνται χρόνια, καθώς οι στρεβλώσεις είναι κι αυτές αποτέλεσμα πολλών ετών. Έχουμε όμως τη θέληση να βρούμε λύσεις. Με μια υπουργική απόφαση δύο σελίδων δεν λύνονται τα προβλήματα. Η πολυπλοκότητα του θέματος μας οδηγεί σε πολυσέλιδες υπουργικές αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρεμβάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων» ανέφερε η πρόεδρος του ΕΟΦ.


«Έμμεσες παρεμβάσεις και τηλέφωνα δεν χρειάζονται για να γίνει η δουλειά των φαρμακευτικών εταιρειών. Ο Οργανισμός διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο για να κλείσει όλες τις απαραίτητες συναντήσεις με εκπροσώπους της βιομηχανίας» τόνισε η κ. Αντωνίου και πρόσθεσε πως «αν και δουλεύουμε με ένα σύστημα one size, ο ΕΟΦ προσπαθεί για μια σταθερή και συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών