Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


EMA: Ξεκινά επανεξέταση του φαρμάκου με βοξελοτόρη

4/8/2024 10:32:21 μμ
Χορηγείται σε ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΦ ενημερώνει πως στην Ε.Ε. ξεκινά επανεξέταση του φαρμάκου βοξελοτόρη (Οxbryta), μετά τα δεδομένα δύο κλινικών μελετών που το συνδέουν με θανατηφόρα περιστατικά (ο αριθμός των θανάτων ήταν μεγαλύτερος από το αναμενόμενο και σε σύγκριση με placebo). Το φάρμακο χρησιμοποιείται σε ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία ηλικίας άνω των 12 ετών. 


Αν και δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη απόδειξη ότι το φάρμακο ευθύνεται για κάποιον από τους θανάτους (μερικά περιστατικά μπορεί να οφείλονται σε λοιμώξεις, π.χ. ελονοσία), ο Κάτοχος 'Αδειας Κυκλοφορίας έχει σταματήσει τη θεραπεία και στις δύο μελέτες και ο ΕΜΑ αξιολογεί όλα τα διαθέσιμα δεδομένα για τα οφέλη και τους κινδύνους του φαρμάκου. Στη συνέχεια θα εκδώσει σύσταση για το εάν η άδεια κυκλοφορίας στην Ε.Ε. θα πρέπει να τροποποιηθεί, να ανασταλεί ή να ανακληθεί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απαιτούνται δράσεις για τη βελτίωση της υγείας παιδιών και εφήβων και για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων
Ήδη η Αυστραλία προχώρησε σε σχετικές απαγορεύσεις






Σχετικά άρθρα

Το 30% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποια διαταραχή ύπνου
Αλλά μόνο το 20% των ασθενών λαμβάνει θεραπεία
ΕΟΦ: Ενεργοποιήθηκε ο «Χάρτης Κλινικών Δοκίμων» της Ε.Ε.
Παρέχει πρόσβαση σε επαγγελματίες και ασθενείς σε ολόκληρη την τρέχουσα έρευνα
Παγκόσμια Ημέρα HPV
«Why to worry;» – Γιατί να ανησυχούμε για τον ιό;
Π.Ο.Υ.: Σε καμπή κρίσιμοι υγειονομικοί δείκτες στην Ευρώπη
Απαιτούνται δράσεις για τη βελτίωση της υγείας παιδιών και εφήβων και για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων