Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή, 19 Ιουνίου, στην 'Aσκρη Βοιωτίας, με θέμα «Λάδι και κρασί στην Μεσογειακή διατροφή».
Η ημέρα θα αποτελεί ένα ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του ελαιόλαδου και του οίνου, ένα ταξίδι από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και το σήμερα! Μια ημέρα γεύσεων, μάθησης και Εθνοφαρμακολογίας!
Το πλούσιο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει εμπεριστατωμένες ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες και γευσιγνωσία: Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής Αριστέα Δελή θα αναλύσει τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, η Olive Oil & Wine Sommelier-Educator Μαρία Κατσούλη θα μας μυήσει στα μυστικά της γεύσης του ελαιόλαδου και τέλος, η Οινολόγος-Τεχνολόγος Μαρία Ζερβού θα ασχοληθεί με τους αρωματικούς οίνους και τα βότανα.
Οι ομιλίες θα συνοδεύονται και από γευσιγνωσία ελαιόλαδων και αρωματικών οίνων.