Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ελλάδα και Τουρκία σε συνεργασία για το φάρμακο

13/2/2015 1:12:02 μμ
Περιθώρια ευρύτερης συνεργασίας στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας άφησε ο υπουργός υγείας Π. Κουρουμπλής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Περιθώρια ευρύτερης συνεργασίας ακόμη και στην παραγωγή και τις εξαγωγές φαρμάκων διαβλέπει στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας ο Υπουργός Υγείας, που συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη, Kερίμ Ουράς.

Η διάθεση συνεργασίας ήταν εμφανής στις δηλώσεις και των δύο ανδρών.


 

«Είμαστε δύο σημαντικοί παράγοντες σταθερότητας σε ένα τόξο αστάθειας. Παρόλο που η συνάντησή μας είναι εθιμοτυπική, θεωρώ ότι υπάρχει σημαντικό πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε ο κ. Ουράς.

Από την πλευρά του ο Π. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι η σταθερότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελεί τη βάση για να λυθούν επιμέρους προβλήματα, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ακόμα και στον χώρο της παραγωγής φαρμάκου.

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ιδιαιτέρως αξιόπιστη, το ελληνικό φάρμακο ποιοτικό, συνεπώς υπάρχει περιθώριο ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών προς την γείτονα χώρα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, διαβεβαίωσε τον Τούρκο Πρέσβη ότι θα διευθετήσει τυχόν εναπομείνασες εκκρεμότητες σε συμφωνίες μεταξύ των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών.

«Η Κυβέρνηση έχει όλη την καλή διάθεση για την ακόμη πιο στενή συνεργασία των δύο λαών. Η σημερινή συνάντηση ξεπερνά τα εθιμοτυπικά χαρακτηριστικά και διαμορφώνει ένα καλό κλίμα γόνιμης και ουσιαστικής συνεργασίας», κατέληξε ο υπουργός.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος