Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΛΕΑΝΑ: Ελλείματα στις υπηρεσίες ΠΦΥ για τους ρευματοπαθείς

3/4/2022 11:02:39 μμ
Τα συμπεράσματα του πρόσφατου webinar
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ελλείματα στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι αυτά που αναδείχτηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του webinar που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα μέσω της σελίδας της στο Facebook και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Φαρμασερβ-Lilly και Pfizer.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Λιονής, καθ. Γενικής Ιατρικής & ΠΦΥ τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη στην ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών με χρόνια νοσήματα, όπως είναι οι ρευματοπαθείς. 

Είπε δε πως ένα αποτελεσματικό σύστημα ΠΦΥ θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν σαφώς προσδιορισμένο ρόλο του γενικού/οικογενειακού γιατρού, η ομάδα να συνεπικουρείται από παθολόγο, παιδίατρο, γυναικολόγο ή και άλλες επιλεγμένες ιατρικές ειδικότητες, να «διαβάζουν» την ταυτότητα του ασθενή και να αναγνωρίζουν την αντίληψη του κινδύνου και το επίπεδο του γραμματισμού του στην προσπάθεια να αλλάζει συμπεριφορά και να πείθεται για τα μέτρα πρόληψης και τον εμβολιασμό. 

Στο webinar επίσης επισημάνθηκε ότι οι ρευματοπαθείς πιθανά να βιώσουν έξαρση του νοσήματος μετά τον εμβολιασμό με το ποσοστό να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 5-10%, ενώ παρουσιάστηκε η πρακτική Mindfulness που μπορεί να μειώσει την αίσθηση του πόνου, να βελτιώσει τη διάθεση και την ποιότητα της ζωής και να ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, την εστίαση της προσοχής και γενικότερα το ανοσοποιητικό σύστημα.



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σημαντική η παρουσία του Ομίλου στην ημερίδα ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ για τα 30 χρόνια






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών