Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Έκτακτη συνάντηση στον ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων

22/11/2016 1:12:36 μμ
Σκηνές βγαλμένες από άλλη εποχή στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



'Αλυτο παραμένει το πρόβλημα των ελλείψεων των φαρμάκων και κυρίως των παιδικών εμβολίων .


Η κατάσταση μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες εξαιτίας των ελλείψεων παιδικών εμβολίων, όπως για παράδειγμα για την ηπατίτιδα Β΄ σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων.


Η ίδια τραγική κατάσταση υπάρχει και για άλλα φάρμακα όπως για παράδειγμα για το AKINETON , το οποίο αφορά νευροψυχιατρικές παθήσεις και θεωρείται αναντικατάστατο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν φαρμακευτικοί κύκλοι ενώ οι ανάγκες σε πανελλαδικό επίπεδο είναι 36000 κομμάτια, δεν εισάγονται ακόμη και με την συνδρομή του ΙΦΕΤ, παραπάνω από 3000 κομμάτια.


«Η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΟΦ για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών όσον αφορά κυρίως τα εμβόλια είναι μεν ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση , αλλά το πρόβλημα ξεκινά από την μη έγκαιρη διασταύρωση των ποσοτήτων που εισάγουν και που διαθέτουν οι εταιρείες στην ελληνική αγορά», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.


«Οι ανεξέλεγκτες παράλληλες εξαγωγές επιτείνουν , το όποιο πρόβλημα υπάρχει στην ελληνική αγορά», συμπληρώνει ο κ. Λουράντος.


Για το φλέγον θέμα των ελλείψεων, έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, συνάντηση του προεδρείου του ΠΦΣ με την πρόεδρο του ΕΟΦ κυρία Αικατερίνη Αντωνίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου