Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εκπαίδευση των φαρμακοποιών στις Πρώτες Βοήθειες

6/2/2022 3:23:12 μμ
Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε συνεργασία με τον ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Φαρμακοποιών Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας υπεγράφη στοχεύοντας στην εξοικείωση των φαρμακοποιών της χώρας με τις Πρώτες Βοήθειες.

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του ΠΦΣ Απόστολο Βαλτά και τον Πρόεδρο του ΙΔΕΕΑΦ, Σεραφείμ Ζήκα, στα κεντρικά του γραφεία, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που υλοποιεί εδώ και δεκαετίες αλλά και για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων σε φαρμακοποιούς ειδικά για το χώρο του φαρμακείου από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΕΕΣ, για την απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων παροχής υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών. Η εν λόγω δράση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2023, ενώ τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 18 ωρών και θα διεξάγονται ανά τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, κατόπιν προγραμματισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι πρωτοπόρος και ο πλέον αξιόπιστος φορέας στην εκμάθηση Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα, διοργανώνοντας πολυάριθμα εκπαιδευτικά διαδραστικά σεμινάρια, με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν, όταν κληθούν, να προσφέρουν αποτελεσματική και πλήρη βοήθεια, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα πραγματοποιηθεί στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού συγκροτήθηκε σε σώμα






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ