Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Εκπαίδευση των φαρμακοποιών στις Πρώτες Βοήθειες

6/2/2022 3:23:12 μμ
Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε συνεργασία με τον ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Φαρμακοποιών Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας υπεγράφη στοχεύοντας στην εξοικείωση των φαρμακοποιών της χώρας με τις Πρώτες Βοήθειες.

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του ΠΦΣ Απόστολο Βαλτά και τον Πρόεδρο του ΙΔΕΕΑΦ, Σεραφείμ Ζήκα, στα κεντρικά του γραφεία, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που υλοποιεί εδώ και δεκαετίες αλλά και για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων σε φαρμακοποιούς ειδικά για το χώρο του φαρμακείου από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΕΕΣ, για την απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων παροχής υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών. Η εν λόγω δράση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2023, ενώ τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 18 ωρών και θα διεξάγονται ανά τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, κατόπιν προγραμματισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι πρωτοπόρος και ο πλέον αξιόπιστος φορέας στην εκμάθηση Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα, διοργανώνοντας πολυάριθμα εκπαιδευτικά διαδραστικά σεμινάρια, με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν, όταν κληθούν, να προσφέρουν αποτελεσματική και πλήρη βοήθεια, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εκπαίδευση στη χρήση τους είναι καθοριστική, λένε οι ειδικοί
Το έργο της επιστημονικής ομάδας του Φ.Σ. Ηρακλείου για να κλείσει το «χάσμα»






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου