Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Εκκαθάρισε τις οφειλές του ο ΕΟΠΥΥ

11/11/2013 2:16:09 μμ
Για τα χρωστούμενα μέχρι το 2011
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μετά από δύο περίπου χρόνια οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ κατάφεραν να εκκαθαρίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού μέχρι και το 2011για ποσά που οφείλονται σε γιατρούς και άλλους παρόχους υγείας .


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που απέστειλε η διοίκηση του Οργανισμού:


«Μία πολύμηνη εκκρεμότητα αλλά και προτεραιότητα του ΕΟΠΥΥ φτάνει στο τέλος της. Η μεγαλύτερη Περιφερειακή Διεύθυνση της Αθήνας, στην οποία ανήκουν πάρα πολλοί γιατροί, εργαστήρια και κλινικές ολοκλήρωσε την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και το 2011. Ήδη οι γιατροί και οι πάροχοι υγείας εκλήθησαν και υποβάλλουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες για να πληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η γνωστή σε όλους και επώδυνη καθυστέρηση που σημειώθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, από την συνένωση των οποίων προήλθε ο ΕΟΠΥΥ δεν είχαν έγκαιρα ολοκληρώσει την εκκαθάριση των οφειλών , εξαιτίας της μεγάλης μείωσης του προσωπικού τους που έφτασε το 30%, τα τρία τελευταία χρόνια.


Στην υπόλοιπη Ελλάδα το συντριπτικά μεγάλο μέρος των οφειλών προς τους γιατρούς και άλλους παρόχους έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην αγορά έχει τεθεί σε υψηλή προτεραιότητα από την κυβέρνηση και τον ΕΟΠΥΥ και έχει αναληφθεί η δέσμευση ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερος μέρος του έργου αυτού».



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή