Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εκδόθηκε νέα τροποποιημένη θετική λίστα

10/7/2017 11:24:51 πμ
Ακολουθεί και λίστα νέων ΜΗΣΥΦΑ...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκδόθηκε ΦΕΚ με την τροποποιημένη θετική λίστα φαρμάκων, ως προς το μέρος που αφορά τα φάρμακα του ν.3816 (για σοβαρές παθήσεις).
Στη νέα θετική λίστα περιλαμβάνονται πλέον και τα καινοτόμα φάρμακα κατά της ηπατίτιδας, μετά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΟΠΥΥ και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ.

Σύντομα αναμένεται και απόφαση για τα νέα προϊόντα που θα ενταχθούν στη λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).
Αναλυτικά, στις 5/7 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ λίστα με αιτήματα τιμολόγησης ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων που εκκρεμούσαν από τον Οκτώβριο του 2016.
Στις 7/7 αναρτήθηκαν οι προτεινόμενες τιμές και σήμερα 10/7 καλούνται από τον ΕΟΦ οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας να υποβάλλουν έως και την Παρασκευή 14/07 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Και ιδίως εκείνα που απεντάχθηκαν






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών