Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έκθεση Headway της Angelini Pharma για την αύξηση των επενδύσεων στην ψυχική υγεία

11/10/2024 12:07:41 πμ
Μπορεί να εξασφαλίσει μείωση δαπανών άνω των 122 δισ. δολαρίων στην Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η νέα έρευνα Headway που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το «The European House – Ambrosetti», μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ιταλία, και από την Angelini Pharma, δείχνει το τεράστιο φορτίο για τις κοινωνίες και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της Ευρώπης, το οποίο δημιουργούν οι ψυχικές παθήσεις. 


Ειδικότερα, το άμεσο και έμμεσο κόστος που μπορεί να αποφευχθεί λόγω των συνθηκών ψυχικής υγείας σε 28 χώρες της Ευρώπης ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 122,9 δισ. ευρώ ετησίως. Δεδομένου ότι η συνολική δαπάνη των εθνικών συστημάτων υγείας και της κοινωνίας συνολικά ανέρχεται τη δεδομένη στιγμή στα 430 δισ. ευρώ ετησίως όσον αφορά την ψυχική υγεία, αυτό σημαίνει ότι άνω του ενός τετάρτου της δαπάνης θα μπορούσε να εξοικονομηθεί και να επενδυθεί σε άλλους τομείς.


Σύμφωνα με την έκθεση, τα εθνικά συστήματα υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Μεγάλη Βρετανία και στη Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούσαν συνδυαστικά να εξασφαλίσουν άμεση εξοικονόμηση ύψους 79,4 δισ. ευρώ ετησίως κατανέμοντας μεγαλύτερο μέρος του συνολικού προϋπολογισμού τους για την υγειονομική περίθαλψη σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Επιπλέον, αυτή η επένδυση θα μπορούσε να εξασφαλίσει έμμεση ετήσια εξοικονόμηση ύψους 43,5 δισ. ευρώ μειώνοντας το φορτίο των κοινωνικών υπηρεσιών. Συνολικά, το άμεσο και έμμεσο κόστος της ψυχικής περίθαλψης που μπορεί να αποφευχθεί και στις 28 χώρες ανέρχεται σε 122,9 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.


Η τελευταία έκδοση της έκθεσης, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 και είναι διαθέσιμη διαδικτυακά εδώ,  παρέχει έναν σαφή οδικό χάρτη όσον αφορά το πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν αυτήν τη σημαντική εξοικονόμηση δαπανών και να υποστηρίξουν την ψυχική υγεία των πληθυσμών τους πιο αποτελεσματικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμμετείχε στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας Γερμανίας και σε σειρά εκδηλώσεων






Σχετικά άρθρα

ΣΦΕΕ: Ζητά την άμεση αναθεώρηση του φαρμακευτικού προϋπολογισμού στα νοσοκομεία
Με επείγουσα έκκλησή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας
Αλλάζουν οι συσκευασίες των φαρμάκων σε 4 μήνες
Συστάσεις προς τις εταιρείες από τον HMVO και τον ΕΟΦ