Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον καθηγητή Φαρμακευτικής Νίκο Χούλη

26/5/2016 11:23:49 πμ
Από την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ) διοργανώνουν ειδική εκδήλωση προς τιμή του Ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως προέδρου της Ε.Φ.Ε, κ. Νικολάου Χούλη, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στα φαρμακευτικά δρώμενα της χώρας μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στις 19:00 μ.μ. στο εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών "Κωστής Παλαμάς”, Ακαδημίας 48, Αθήνα.

Λίγα λόγια για τον Καθηγητή Νικόλαο Χούλη

O Ομότιμος καθηγητής Φαρμακευτικής Nικόλαος Χούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1958 αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δύο χρόνια μετά συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Chelsea School of Pharmacy στο Λονδίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εκεί, το 1964 εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Beckett. Από το 1965-1979 διετέλεσε καθηγητής Φαρμακευτικής στα Πανεπιστήμια του Χιούστον και της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ (Medical Center) και στη συνέχεια επέστρεψε ως Τακτικός καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας στο Τμήμα της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, όπου διετέλεσε και πρόεδρος για οκτώ χρόνια. Από το 1973-1987 υπήρξε σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization,WHO) σε θέματα φαρμάκων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και ρόλο συμβούλου στο υπουργείο Υγείας της Ελλάδας.

 Από το 1988 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαπνιστικής Εταιρίας, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρίας και πρόεδρος του Ριζαρείου Ιδρύματος. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ των ετών 1989-1993 διετέλεσε πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Φαρμακευτική Εκπαίδευση στην Ευρώπη (European Union Committee on Pharmacy Education) και την ίδια περίοδο υπήρξε αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων (Committee for Proprietary Medicinal Product, CPMP), που είναι πρόδρομη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA).

 Επίσης, ο Καθηγητής Χούλης θήτευσε επί είκοσι δυο χρόνια (1980-2002) ως πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας (Ε.Φ.Ε). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 24 βιβλία και κεφάλαια βιβλίων, καθώς και 160 επιστημονικές εκδόσεις, ενώ έχει τιμηθεί δύο φορές (τα έτη 1966 και 1971) με το Lederle Pharmacy Faculty Award.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μια μοναδική συνάντηση για την ενδυνάμωση του ελληνικού φαρμακείου
Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Wrinkles? Not me»






Σχετικά άρθρα

Σταματά η διαφήμιση φαρμάκων απευθείας στους καταναλωτές στις ΗΠΑ;
Ο Ρόμπερτ Κέννεντυ Jr έχει εκφράσει ξεκάθαρα αυτήν την πρόθεσή του
Α. Γεωργιάδης: Σε πλήρως λειτουργική χρήση ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς από τον Ιανουάριο του ’26
Μειώθηκαν κατά 10 εκατ. ευρώ οι δαπάνες των νοσοκομειακών φαρμάκων το 2024
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Εντός του 2025 η ένταξη των CGM στο Σύστημα Αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με διαβήτη τύπου 2