Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ε.Ο.Φ.: Συμπληρώματα διατροφής νοθευμένα με σιβουτραμίνη

18/4/2011
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι τα προϊόντα Li Da capsules (DAI DAI HIUA JIAO NANG) και FRUTA PLANTA/REDUCE WEIGHT, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους, είναι νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη.

 

Όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αντίστοιχα, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

 

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

 

Από τον Ε.Ο.Φ. επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών






Σχετικά άρθρα

Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη
Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών: Σε λειτουργία δύο ακόμα φωτοβολταϊκά πάρκα
Καλύπτονται επαγγελματικές και οικιακές παροχές σε όλη την Ελλάδα
Q-HEALTH: Συνέδριο για την ποιότητα και ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας
Υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας