Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δυναμικές ενέργειες του Π.Φ.Σ. για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου

31/10/2014 9:38:51 πμ
Συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και δυναμικές κινήσεις από τον Π.Φ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Όλα τα κρίσιμα ζητήματα των φαρμακοποιών φέρνει στο προσκήνιο ο νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), Κώστας Λουράντος, οργανώνοντας πολλές συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης αλλά και προχωρώντας σε δυναμικές ενέργειες για την επίλυση εκκρεμοτήτων που αφορούν το επάγγελμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου:
Σήμερα Παρασκευή 31/10 στις 10 το πρωί θα υπογραφεί η νέα Συλλογική Σύμβαση του Π.Φ.Σ. με τον ΕΟΠΥΥ (συμπεριλαμβανομένου και του παραρτήματος που αφορά τους διανεμητικούς), η οποία είναι όχι μόνο επικαιροποιημένη αλλά και χωρίς τα άρθρα που άφηναν παράθυρα για ατομικές συμβάσεις. Με την υπογραφή της σύμβασης καταργούνται όλες οι μέχρι σήμερα ατομικές συμβάσεις που για διαφόρους λόγους έχουν υπογραφεί και που είναι 14 στον αριθμό σε όλη την Ελλάδα (6 στην Αττική και 8 στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Για σήμερα το μεσημέρι στις 14:30, έχει οριστεί και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων το ωράριο, οι πολλαπλές άδειες φαρμακείων από ένα φαρμακοποιό, η πολιτική των γενοσήμων, κίνητρα για αύξηση του ποσοστού κέρδους στη χορήγηση γενοσήμων κ.λπ. και για όλα τα θέματα που έχουν πλήξει τον κλάδο και έχουν δημιουργήσει φαρμακεία διαφόρων ταχυτήτων.

Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ που αφορούν τα ταμεία ΟΤΕ, ΔΕΗ, Οίκο Ναύτου, ΕΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ κ.λ.π. έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε μέχρι τέλος του έτους να έχει επιτευχθεί σχεδόν ολόκληρη η αποπληρωμή τους. Για αυτό το λόγο απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, καθώς και η μείωση της τεράστιας γραφειοκρατίας που διέπει τις πληρωμές του Δημοσίου.

Επίσης ο Σύλλογος προτείνει να αλλάξει ο όρος "Μη Συνταγογραφούμενα (ή Μη Υποχρεωτικώς Συνταγοργαφούμενα) Φάρμακα" στον πιο ακριβή "Μη Αποζημιούμενα Φάρμακα", θέμα που προτίθεται να συζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δένδια. Επιπλέον ο Κ. Λουράντος θα συζητήσει με τον υπουργό και τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την νέα έκθεση του ΟΟΣΑ και τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των φαρμακείων.

Τη Δευτέρα 3/11/2014 στις 11 το πρωί, στα γραφεία του Π.Φ.Σ. θα πάει κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών για να συζητήσουν για το μεγάλο πρόβλημα της απογραφής των αποθεμάτων των φαρμακείων στο τέλος του έτους, καθώς και τις φορολογικές ενημερότητες, τις παρακρατήσεις, κατασχέσεις κ.λπ.

Προγραμματισμένες συναντήσεις έχουν οριστεί με τη Φαρμακοβιομηχανία (εγχώρια και ξένη) καθώς και με την ΕΦΕΧ για τη διακίνηση των φαρμάκων, τις ελλείψεις αυτών, τις τιμές και τη διάθεση των Μη Αποζημιουμένων Φαρμάκων αποκλειστικά από τα φαρμακεία, και άλλα θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας.

Τέλος, ο Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του ότι η συνέντευξη τύπου του Π.Φ.Σ., στην οποία δημοσιοποιήθηκαν με τον πιο έντονο τρόπο τα θέματα που απασχολούν όχι μόνο τον κλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία συνολικά, είχε ως αποτέλεσμα την πρόσκληση του Συλλόγου από τον ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγονο σε ειδική εκδήλωση στις 12 Νοεμβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της κρίσης στην προσβασιμότητα του ασθενούς στη φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Π.Φ.Σ. δηλώνει ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να πείσει για το δίκαιο των αιτημάτων των φαρμακοποιών, που είναι προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων πολιτών. "Είναι καιρός πλέον να παρουσιάσουμε τον κλάδο μας ως μέρος ενός κοινωνικού συνόλου που πλήττεται από μια πολιτική, η οποία δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από προβλήματα", καταλήγει.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τα προβλήματα του κλάδου οι Θ. Πλεύρης και Αν. Ξανθός
Ενημέρωση μετά τη συνάντηση με την ΚΜΕΣ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση