Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δωρεάν μετακίνηση αναπήρων σε ΚΤΕΛ και Αστικές Συγκοινωνίες

12/8/2016 6:27:41 μμ
Δείτε τι χρειάζεται και ποιοι είναι δικαιούχοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σύμφωνα με απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Εργασίας δίνεται η δυνατότητα ανάπηροι με άνω του 67% να μετακινούνται δωρεάν ή με έκπτωση 50% με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια.


Έκπτωση 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού με ΚΤΕΛ, δικαιούνται οι ανάπηροι που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία ύστερα από εργατικό ατύχημα εντός της Ελληνικής επικράτειας και σε αλλοδαπούς μόνιμους κάτοικους της χώρας που έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.


Δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες έχουν όσοι συμπληρώνουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, ενώ το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 23.000 ευρώ ή το ετήσιο οικογενειακό τις 29.000 ευρώ.


Παράλληλα οικογενειακό το ποσοστό αυξάνεται κατά 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω.


Για την διεκδίκηση των παραπάνω οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσκόμιση φωτοαντιγράφου του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης του φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2014.


Οι ολικά τυφλοί εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια και λαμβάνουν δελτίο δωρεάν μετακίνησης. Για την έκδοση του θα πρέπει να απευθυνθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών (Κ.Ε.Π.) και ισχύει για όλο το 2016 και το 2017 μέχρι να εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση.


Τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται είναι: Γνωμάτευση από την Υγειονομική Επιτροπή που να αποδεικνύει πως το ποσοστό αναπηρίας είναι άνω του 67% και αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης για το 2014.


Όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη επ΄αόριστων δικαιούνται επίσης δελτίο μετακίνησης χωρίς την παραπάνω γνωμάτευση.


Τέλος οι τυφλοί και τα άτομα με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30 δικαιούνται επιπλέον δελτίο μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποιείται από τις «Γυναίκες στην Ογκολογία» (W4O Hellas)
Ζητά τις απόψεις τους για την αναγνώριση της αξίας των συνεταιρισμών






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών