Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον ΦΣΑ

15/11/2018 9:56:32 πμ
Πώς θα δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών & καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) θα προσφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) για τους φαρμακοποιούς-μέλη του, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Σωτηρία».


Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι λεπτομέρειες διεξαγωγής τους, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν Σαββατοκύριακο και οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν είτε την ενότητα των πρώτων βοηθειών είτε της ΚΑΡΠΑ είτε και τα δύο και θα λάβουν σχετικά πιστοποιητικά.


Τονίζεται ότι οι φαρμακοποιοί οφείλουν να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή αυστηρά μέχρι και τις 14/12/2018, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΦΣΑ (https://www.fsa-platforma.gr/fsa) και στο ειδικό πεδίο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε σεμινάρια.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων, θα γίνει και ο τελικός προγραμματισμός των μαθημάτων και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να δηλώσουν οριστικά τη συμμετοχή τους.

Εκπαιδευτικές ενότητες

Η ενότητα Πρώτες βοήθειες αφορά την αντιμετώπιση διαφόρων ατυχημάτων, όπως αιμορραγία, τραύμα, ρινορραγία, λιποθυμία, εγκαύματα, κατάγματα, πνιγμονή, χειρισμός Heimlich, επιληπτική κρίση, ηλεκτροπληξία, αλλεργίες, επίδειξη ΚΑΡΠΑ και εξωτερικής απινίδωσης, θέση ανάνηψης.

Το μάθημα θα διαρκέσει τουλάχιστον 4-5 ώρες και θα δοθεί και χρόνος για επίλυση αποριών.

Η βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του «Σωτηρία».


Η ενότητα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης αφορά την αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Η εκπαίδευση θα διαρκέσει τουλάχιστον 4,5 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΚ του «Σωτηρία», ενώ η πιστοποίηση θα δοθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ERC).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γιατί δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί με διευρυμένο ωράριο
Γράφει ο Παντελής Μαλιωτάκης, φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου