Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους

1/7/2014 10:09:03 πμ
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική υπουργική απόφαση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα μπορούν να έχουν πλέον οι ανασφάλιστοι και τα έμμεσα μέλη τους, με βάση κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Μέχρι σήμερα όσοι δεν είχαν βιβλιάρια υγείας δεν μπορούσαν να το θεωρήσουν ή δεν ήταν συμβεβλημένοι με ιδιωτικό ή δημόσιο σύστημα ασφάλισης, δεν είχαν πρόσβαση στη συνταγογράφηση.

Όπως τονίζει το υπουργείο Υγείας, ο,τι ισχύει για τους ασφαλισμένους πολίτες θα ισχύει από σήμερα και για τους ανασφάλιστους πολίτες. Οι ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρούς του ΠΕΔΥ ή του δημόσιου συστήματος υγείας. Θα προμηθεύονται φάρμακα από φαρμακεία δημόσιων νοσοκομείων, από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και από όλα τα συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας.


Η απόφαση αφορά σε όλο το φάσμα της φαρμακευτικής περίθλαψης, δηλαδή σε οξεία περιστατικά, χρόνιες παθήσεις αλλά και φάρμακα υψηλού κόστους.


Η συνταγογράφηση θα είναι μόνο ηλεκτρονική ενώ θα δημιουργηθεί ένα ειδικό μητρώο, εν είδη ξεχωριστού ταμείου για τους ανασφάλιστους ενώ η ετήσια κρατική δαπάνη θα ανέρχεται σε 340 εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: megatv.com


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
Ο Φ.Σ. Αττικής παίρνει μέτρα «πρόληψης» για πιθανές διενέξεις στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες