Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δωρεάν αντι-ιικά στα φαρμακεία

16/1/2014 9:58:29 πμ
Από τα φαρμακεία των νοσοκομείων μπορούν να προμηθεύονται τα φαρμακεία φάρμακα κατά της γρίπης. Δείτε ποια είναι η διαδικασία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ποσότητες δωρεάν αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων τα ιδιωτικά φαρμακεία. Αυτό αναφέρει εγκύκλιος της υφυπουργού Υγείας κ. Ζέτας Μακρή, στην οποία διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω φάρμακα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς με απλή ιατρική συνταγή.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα ιδιωτικά φαρμακεία που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντι-ιικών φαρμάκων οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν από το Εθνικό Απόθεμα, που βρίσκεται στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ παρακαλούνται όπως διευκολύνουν τη διάθεση αντι-ιικών από το απόθεμά τους στα ιδιωτικά φαρμακεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Διαδικασία

Προϋπόθεση για τη δωρεάν προμήθεια των ιδιωτικών φαρμακειών με τα εν λόγω αντι-ιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ είναι η συμπλήρωση πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής μεταξύ ιδιώτη και κρατικού φαρμακοποιού.

Στη συνέχεια, ο ιδιώτης φαρμακοποιός θα παραδίδει στο φαρμακείο του νοσοκομείου ισάριθμα με τον αριθμό των σκευασμάτων αντίγραφα ιατρικών συνταγών που παρέλαβε με το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.

Κάθε αντίγραφο συνταγής πρέπει να φέρει επικολλημένη την ετικέτα της συσκευασίας (κουπόνι), σφραγίδα του ιδιωτικού φαρμακείου, υπογραφή του ιδιώτη φαρμακοποιού και τον ΑΜΚΑ του.

Τα πρωτότυπα θα πρέπει να φυλάσσονται από το ιδιωτικό φαρμακείο και τα αντίγραφα από το φαρμακείο του νοσοκομείου επί τριετία.

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, για διευκόλυνση της όλης διαδικασίας, η προσκόμιση των αντίγραφων των ιατρικών συνταγών στο φαρμακείο του νοσοκομείου μπορεί να γίνεται μία φορά την εβδομάδα από τον ιδιώτη φαρμακοποιό, ο οποίος θα φυλάσσει τα πρωτότυπα με ευθύνη του.

 

Δείτε εδώ την Εγκύκλιο.


Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση