Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δικαστική απόφαση σταθμός: Καταδίκη ΕΟΠΥΥ σε καταβολή τόκων υπερημερίας

4/2/2016 8:21:00 πμ
Μεγάλη νίκη του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 Δικαιώθηκαν οι φαρμακοποιοί μετά από αγωγές που κατέθεσαν οι τοπικοί σύλλογοι ζητώντας πλέον τόκους υπερημερίας λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Προς το παρόν επίσημη αντίδραση από πλευράς ΕΟΠΥΥ δεν έχει υπάρξει ενώ άγνωστο παραμένει αν σε αυτή την απόφαση θα δοθεί και συνέχεια σε ανώτερο βαθμό...

Όπως επισημαίνει ο νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ Ηλίας Δημητρέλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ''χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Φ.Σ. Έβρου εκδόθηκαν οι υπ'  αριθμόν 4233/2015 και 4240/2015 αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Τμήμα 9ο Τριμελές), δυνάμει των οποίων κρίθηκε ότι θα πρέπει να επιδικασθούν στους φαρμακοποιούς τόκοι υπερημερίας για την καθυστέρηση εξόφλησης των λογαριασμών μετά την παρέλευση των 60 ημερών από την υποβολή τους.
 Οι αγωγές που ασκήθηκαν από τους φαρμακοποιούς του Έβρου αφορούν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2012".

Με βάση τα σημερινά δεδομένα – ο ΕΟΠΥΥ στην καλύτερη περίπτωση εξοφλεί τους φαρμακοποιούς σε 90 μέρες! Όταν έγινε η σχετική προσφυγή προς το Εφετείο, ο χρόνος εξόφλησης ξεπερνούσε ακόμη και τις 110 μέρες.


Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο Π.Φ.Σ. από την πρώτη στιγμή, με σχετική απόφαση του Δ.Σ., είχε ενθαρρύνει τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους να ασκήσουν ανάλογες αγωγές για την καταβολή τόκων υπερημερίας, έχοντας αποστείλει στις 12.02.2013 υπόδειγμα αγωγής. Κοινοποιήθηκε μάλιστα η από 15.01.2013 εξώδικη δήλωση του ΠΦΣ προς τον ΕΟΠΥΥ με ανάλογο περιεχόμενο.


Σύμφωνα με τον κ. Δημητρέλο ''πρόκειται αναμφίβολα για δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες αποδεικνύουν ότι το Δημόσιο, και δη ο ΕΟΠΥΥ, δεν δύναται να αυθαιρετεί καθυστερώντας την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους χωρίς τίμημα''.

Πάντως οι δικαστικές αυτές αποφάσεις ανοίγουν το δρόμο για τις δικαστικές διεκδικήσεις και από τους άλλους αντίστοιχους φορείς που έχουν λαμβάνειν από τον Οργανισμό...


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση