Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Διετής συνεργασία της Siemens Healthineers με τον Π.Ο.Υ.

26/6/2024 9:15:14 μμ
Ενώνουν δυνάμεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε θεραπείες εγκεφαλικών επεισοδίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Siemens Healthineers και ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια ανακοίνωσαν τη σύναψη διετούς συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη του υγειονομικού προσωπικού που εξειδικεύεται στο οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς και στη βελτίωση της θεραπείας των εγκεφαλικών επεισοδίων. Τα εγκεφαλικά επεισόδια ευθύνονται για τον θάνατο 6,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο, ενώ επιφέρουν κάποιας μορφής αναπηρία και μειωμένη ποιότητα ζωής σε εκατομμύρια άλλους ανθρώπους.


«Η υποστήριξη σε παρόχους υπηρεσιών υγείας και κλινικούς ιατρούς προκειμένου να προσφέρουν τη βέλτιστη δυνατή φροντίδα βρίσκεται στην καρδιά της αποστολής μας. Και είναι ανάγκη να συνεργαστούν όλα τα μέρη του συστήματος υγείας ώστε να αλλάξουμε από κοινού την καταστροφική πορεία της νόσου», δήλωσε η Sheila Martins, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια.


«Παρέχοντας στους επαγγελματίες υγείας πολύτιμες δεξιότητες προκειμένου να προχωρούν σε έγκαιρες και τεκμηριωμένες διαγνώσεις και εξοπλίζοντας παράλληλα τα συστήματα υγείας με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες απεικόνισης και θεραπείας, στοχεύουμε να καταστήσουμε την αποτελεσματική φροντίδα υγείας για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων διαθέσιμη σε όλους», δήλωσε ο Carsten Bertram, επικεφαλής του τμήματος Προηγμένων Θεραπειών στη Siemens Healthineers. «Η εν λόγω συνεργασία υποστηρίζει τον στόχο μας για τη μείωση της παγκόσμιας επιβάρυνσης από τα εγκεφαλικά επεισόδια και θα συμβάλει ουσιαστικά ώστε να επιτευχθεί βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας στον τομέα αυτόν, σε ολόκληρο τον κόσμο». 


Η σύμπραξη αυτή θα έχει παγκόσμια εμβέλεια, καθώς θα εστιάσει σε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα πρακτικών εργαστηρίων για τη δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με στόχο την ενίσχυση της κλινικής ικανότητας και την προώθηση της πρόσβασης στη μηχανική θρομβεκτομή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ζούμε σε μια χρυσή εποχή για την ιατρική σύμφωνα με τον Ansgar Hebborn, Ηead Access Policy Affairs Europe της Roche
Με εγχειρίδια, webinars και άλλες πηγές πληροφόρησης






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών