Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Διάγνωση καρκίνου και από το smartphone!

20/10/2016 11:54:33 πμ
Ενα smartphone-φασματογράφος δίνει αποτελέσματα ποιότητας εργαστηρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ερευνητές του Washington State University δημιούργησαν ένα φασματογράφο σε ένα smartphone που μπορεί να δώσει αποτελέσματα ποιότητας εργαστηρίου και να διαγνώσει καρκίνους.

Η νέα συσκευή αναλύει την ποσότητα και το είδος των χημικών ουσιών εξετάζοντας το φάσμα του φωτός κι έτσι μετρά τα επίπεδα της ιντερλευκίνης- 6, ενός βιοδείκτη που συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη, του ήπατος, του μαστού, καθώς και επιθηλιακούς καρκίνους.


Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας ένα χαμηλού κόστους smartphone, επιδίωξαν να σχεδιάσουν μια συσκευή που να είναι φορητή, ώστε να μπορεί να δώσει άμεσα διαγνώσεις οπουδήποτε, όπως στα επείγοντα, σε ένα ασθενοφόρο ή στο ιατρείο. Επίσης θα μπορούσε να αναδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε κλινικές που έχουν μεγάλο αριθμό δειγμάτων χωρίς εργαστήρια στις εγκαταστάσεις τους ή σε γιατρούς απομακρυσμένων περιοχών.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αν και φορητοί φασματογράφοι ήδη υπάρχουν, η υποδομή 8 καναλιών στο smartphone μπορεί να μετρήσει έως 8 δείγματα ταυτόχρονα.


Ο τρέχων σχεδιασμός λειτουργεί με iPhone 5 και ήταν 99% ακριβής. Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποιεί τώρα τη συσκευή σε πραγματικές συνθήκες, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται προσαρμοζόμενο σχέδιο που θα μπορεί να συνδέεται με οποιοδήποτε smartphone.


Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biosensors and Bioelectronics.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics