Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δημοσιεύτηκε η νέα Θετική Λίστα Φαρμάκων

1/8/2016 10:01:50 πμ
Περιέχει 614 νέα ιδιοσκευάσματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αλλαγές και πάλι, μετά την κυκλοφορία των νέων φαρμάκων στην αγορά σηματοδοτεί η δημοσίευση του Θετικού Κατάλογου
Συνταγογραφουμένων Φαρμάκων (Θετική Λίστα) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται άμεσα σε ισχύ. (ΦΕΚ 2358/β'/29.7.2016).

Η λίστα αναμορφώθηκε μετά την τελευταία γενική ανακοστολόγηση στα φάρμακα που κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά, αναπροσαρμόζοντας βάσει των νέων τιμών, τις τιμές αποζημίωσης που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του.

Η νέα θετική λίστα περιλαμβάνει το σύνολο των φαρμάκων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, σε 288 σελίδες, ομαδοποιημένα κατά θεραπευτική κατηγορία.

Η λίστα αυτή αναμένεται να αλλάξει και πάλι, μετά την έκδοση του υπό διαβούλευση Δελτίου Τιμών Φαρμάκων που θα περιλαμβάνει τα νέα φάρμακα που πρόκειται να τεθούν στην αγορά, μετά την παροχή τιμής από τον ΕΟΦ.

Σημειώνουμε ότι στην διαβούλευση που ολοκληρώνεται άμεσα, περιλαμβάνονται 614 νέα ιδιοσκευάσματα, εκ των οποίων πάνω από το 50% είναι γενόσημα.

Πηγή: healthmag.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών