Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δήλωση συμπαράστασης στον κλάδο από τον Ανδρέα Λοβέρδο!

26/10/2015 11:47:49 πμ
Τι απαντούν οι φαρμακοποιοί στον πρώην υπουργό...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στα κάγκελα βρίσκονται οι φαρμακοποιοί όλες αυτές οι μέρες ενόψει της υπογραφής της υπουργικής απόφασης που θα «απελευθερώνει» το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, με αποτέλεσμα οι –όπως πάντα– δυναμικές κινητοποιήσεις τους να αναστατώνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση.


 

Την Κυριακή στο ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ των φαρμακοποιών και του αγώνα τους, λέγοντας πως το κόμμα του θα πολεμήσει την απόφαση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Επί λέξει ανέφερε: «επί των ημερών μου δεν άφησα να τεθούν τέτοια θέματα για τα φαρμακεία. Ο κ. Λουράντος με πολέμησε όσο κανέναν άλλον όταν ήμουν υπουργός Υγείας, αλλά τώρα να κάνει την αυτοκριτική του.

Η δική μας κυβέρνηση δεν θα περνούσε ποτέ ιδιοκτησιακό θέμα για τα φαρμακεία. Είναι casus belli. Θα πολεμήσουμε την υπουργική απόφαση όποτε έρθει αυτή».

 


Η απάντηση του Κ. Λουράντου ήταν αποστομωτική. Χαρακτήρισε «όψιμο» το ενδιαφέρον του πρώην υπουργού, τονίζοντας πως εκείνος ήταν ο υπουργός που ξεκίνησε «το... ολοκαύτωμα του ελληνικού φαρμακείου».

Υπενθυμίζεται το περίφημο «ωράριο Λοβέρδου». Επί των ημερών του απελευθερώθηκε το ωράριο και προέκυψαν τα διευρυμένα και τα μη διευρυμένα φαρμακεία, καθώς και το πρόβλημα με τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις. Σύμφωνα με τον κλάδο, ήταν η πρώτη κίνηση που σιγά-σιγά άρχισε να ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των μεγάλων αλυσίδων του εξωτερικού και που εξυπηρετούσε -όπως πρέσβευαν τότε «προσωπικά συμφέροντα».


 

Ο Κ. Λουράντος άφησε αιχμές κατά του υπουργού και της δήλωσης συμπαράστασής του και μέσω του facebook με το σχόλιο: «Η προσπάθεια των προηγούμενων υπουργών Υγείας να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να αποτινάξουν τις πράξεις τους εντάσσεται στα πλαίσια κομματικών παιχνιδιών και ανιστόρητων παραλογισμών».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ομιλία του στο 28ο ετήσιο «Economist Government Roundtable»
«Η διάθεσή τους από τα κοινοτικά φαρμακεία δεν είναι λύση», τονίζουν οι σύλλογοι






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση