Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Depon: δεν ανακουφίζει από τον πόνο... της τσέπης

3/1/2018 12:34:46 μμ
Όταν η απελευθέρωση των τιμών δεν οδηγεί πάντα σε μειώσεις...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυξήσεις αντί για μειώσεις στις λιανικές τιμές μίας σειράς μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), ανακοινώνονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες στους φαρμακοποιούς, αποδεικνύοντας έτσι πώς η απελευθέρωση τελικά δεν οδηγεί πάντα σε μειώσεις των τιμών.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται γνωστά αναλγητικά, όπως το depon, το οποίο θα πωλείται 0,99 ευρώ έναντι σημερινής τιμής 0,75 ευρώ. Αυξημένη θα είναι και η τιμή του σιροπιού depon (από 2,25 σε 2,33 ευρώ) και του depon odis 16 (από 2,19 σε 3,10 ευρώ).


Η ίδια εταιρεία που τα διακινεί, ανακοίνωσε αύξηση και σε μία σειρά άλλων προϊόντων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το algon των 650 mg από 4 σε 4,25 ευρώ και του salonpas (10 plasters) από 4,63 σε 5,45 ευρώ, σύμφωνα με το iatronet.


Σε πολλές περιπτώσεις, τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ είναι φάρμακα που συνταγογραφούνται από το γιατρό. Δεν αποζημιώνονται, ωστόσο, από τον ΕΟΠΥΥ και ολόκληρο το κόστος μετακυλύεται στον ασθενή.


Οι τιμές των εν λόγω προϊόντων είχαν απελευθερωθεί με νόμο που είχε ψηφιστεί το 2014 και τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του 2017.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών