Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δείτε πως θα προλάβετε το άσθμα

7/1/2016 2:03:00 μμ
Νέα έρευνα ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Γάλλοι και Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια διατροφή πλούσια σε θρεπτική αξία και φτωχή σε… κραιπάλες μπορεί να περιορίσει κατά το ένα τρίτο τις πιθανότητες εκδήλωσης της ασθένειας.

Υγιεινή διατροφή με υψηλή πρόσληψη φρέσκων λαχανικών, δημητριακά ολικής άλεσης, πολυακόρεστα λίπη, καρύδια και με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να «θωρακίσουν» τον οργανισμό, σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση κόκκινου/επεξεργασμένου κρέατος, επεξεργασμένων δημητριακών και ζαχαρούχων ποτών και την μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, επισημαίνουν. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν σαφώς υπέρ της υγιεινής διατροφής καθώς οι νέες περιπτώσεις ήταν λιγότερες, ακόμη και σε συμμετέχοντες που χαρακτηρίζοντο από παράγοντες υψηλού ρίσκου, όπως κάπνισμα, αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, ηλικία, κ.ά.

Μάλιστα οι ειδικοί επιστήμονες  υποψιάζονται ότι η προστατευτική δράση των αντιοξειδωτικών ουσιών σε μια υγιεινή διατροφή είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Η ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ δυνητικά τοξικών για την λειτουργία των πνευμόνων ουσιών και της άμυνας που παρέχουν οι αντιοξειδωτικές ουσίες ίσως παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ' ότι πιστεύοταν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics