Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Δείτε πως θα χορηγούνται φάρμακα στους ανασφάλιστους

11/2/2016 8:40:00 πμ
Τι προβλέπει το ''παράλληλο πρόγραμμα''
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Εγκρίθηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το ''παράλληλο'' πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο είχε «παγώσει» στο τέλος Δεκέμβρη, μετά από απαίτηση των δανειστών, και περιλάμβανε τη ρύθμιση για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.

'Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός από το βήμα του κοινοβουλίου το μεγάλο στοίχημα, είναι «να υπάρξει στην πράξη η δυνατότητα του συστήματος υγείας να καλύψει λειτουργικά τις ανάγκες αυτών των ανασφάλιστων. Έχουμε διασφαλίσει το δημοσιονομικό χώρο για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις και είναι ζήτημα πλέον καλύτερου συντονισμού και παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα» τόνισε.

Τι προβλέπεται

Με το νομοθέτημα  του παράλληλου προγράμαμτος παρατείνεται η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας και δομές Πρόνοιας.

Έγκυες, παιδιά, χρόνιοι πάσχοντες, ψυχικά ασθενείς, και τοξικοεξαρτημένοι με μια απλή υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης θα δικαιούνται και φαρμακευτική περίθαλψη καταβάλλοντας ανάλογη συμμετοχή στα φάρμακα όπως οι ασφαλισμένοι.Αρμόδιοι για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στους συγκεκριμένους δικαιούχους είναι αποκλειστικά και μόνον ιατροί των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δημοσίων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΥ.

Τα φάρμακα τα οποία καλύπτονται, ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στον θετικό κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων του ν. 3816/2010.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες του ΕΟΦ για τις φαρμακαποθήκες
Μια συνεργασία του GIVMED και του Cyclades Preservation Fund






Σχετικά άρθρα

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται πλέον τα στοιχεία των φαρμάκων που θα εξάγονται
Οδηγίες του ΕΟΦ για τις φαρμακαποθήκες
Ειρ. Αγαπηδάκη: Ξεκινάει το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων
Από αύριο στο Ίλιον οι Κινητές Ομάδες Υγείας
Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας