Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δ. Ευγενίδης: Ελλείψεις σε 400 βασικά φάρμακα

9/11/2022 8:22:51 μμ
Σοβαρά τα προβλήματα της αγοράς και στη Σύρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τις ελλείψεις στην ελληνική αγορά σε βασικά και αναντικατάστατα φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.ά., μίλησε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης. Όπως είπε περίπου 400 φάρμακα λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε γειτονικές πόλεις για να τα βρουν σε απόθεμα. Ο βασικός λόγος για τις ελλείψεις, όπως τόνισε, είναι οι συνεχώς αυξανόμενες παράλληλες εξαγωγές, ενώ πρόσθεσε πως στην ήδη προβληματική κατάσταση προστέθηκε η πανδημία που έκλεισε γραμμές παραγωγής αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό των εργοστασίων με πρώτες ύλες.

Στο ίδιο κλίμα, ο φαρμακοποιός Μάριος Ρούσσος από τη Σύρο κάνει λόγο για 1000 ελλειπτικά φάρμακα, μιλώντας στην εφημερίδα Λογότυπος. Στο ερώτημα πόσο διάστημα μπορεί να αναμένει ένας ασθενής για την προμήθεια του φαρμάκου του, η απάντησή του είναι: «Μερικές φορές μπορεί και εβδομάδες. Συνήθως στις 3 με 4 ημέρες μπορεί να βρεθεί. Αυτά όμως που είναι πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη για διάστημα ενός μήνα».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις