Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


COVID-19: Το εμβόλιο θα προκύψει μόνο μετά από συνεργασίες εταιρειών

2/6/2020 12:24:12 μμ
Την άποψη συμμερίζονται οι επικεφαλής των AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson και Pfizer
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι επικεφαλής τεσσάρων κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών στον κόσμο δηλώνουν ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα εμβόλιο για αυτήν την πανδημία από μόνη της, ότι οι συνεργασίες είναι αναγκαίες, ενώ παραμερίζονται οι ανταγωνισμοί για την ιδιοκτησία.

Σε διαδικτυακή συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών & Ενώσεων (IFPMA), οι Pascal Soriot από την AstraZeneca, Emma Walmsley από την GlaxoSmithKline, Paul Stoffels της Johnson & Johnson και Albert Bourla της Pfizer τόνισαν ότι οι συνεργασίες θα επιταχύνουν την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού.

Η GSK συνεργάζεται με τη Sanofi, η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η Pfizer με τη γερμανική mRNA BioNTech και η J&J με την Αμερικανική Αρχή Biomedical Advanced Research and Development.

Σύμφωνα με τον Stoffels, θα χρειαστούν περίπου 5-10 εμβόλια για να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος. Πρόκειται για τεραστίου μεγέθους παραγωγή και διανομή που δεν θα έχει ξαναγίνει ποτέ, καθώς οι περισσότεροι από τα 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα θέλουν να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο Burla δήλωσε: «Εάν τα πράγματα πάνε καλά, θα έχουμε αρκετές ενδείξεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για να έχουμε ένα εμβόλιο γύρω στα τέλη Οκτωβρίου».

Η Walmsley είπε ότι αναμένουν τα πρώτα δεδομένα μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ ο Soriot ότι σχεδιάζουν έρευνα φάσης 3 σε περίπου 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Σημείωσε όμως το εξής: «Μαχόμαστε με το χρόνο», καθώς ο ιός βρίσκεται τώρα σε ύφεση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Παράλληλα με την έγκριση του εμβολίου κατά του ιού Chikungunya






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη