Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


COVID-19: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση των εμβολίων

16/11/2021 7:00:17 μμ
Θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νωρίτερα θα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με την 3η δόση, προκειμένου να κλείνονται έγκαιρα τα ραντεβού, σύμφωνα με το γ.γ. της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, όσοι πολίτες 18 και άνω έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna και Astra Zeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της 2ης δόσης, με την πλατφόρμα όμως να ανοίγει πλέον από τους 5,5 μήνες. 

Αυτό χρειάζεται κάποια τεχνική προσαρμογή και θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ. Για όσους έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna σε μισή δόση και Johnson & Johnson στους δύο μήνες μετά το εμβολιασμό. Ο Μ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ξεπεράσαμε τα 13.450.000 εμβολιασμούς και ότι περισσότεροι από 6.800.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,8% του γενικού πληθυσμού και 74,3% του ενήλικου πληθυσμού.

Παρά τα ποσοστά αυτά, η διασπορά του ιού αυξάνεται, καθώς -όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου- η εμφάνιση και ραγδαία επέκταση της παραλλαγής Δ προκάλεσε ανατροπή πολλών θεμάτων που θεωρούνταν δεδομένα. Όπως είπε η ειδικός από ό,τι φαίνεται «ο ιός θα παραμείνει μαζί μας, όπως και ο ιός της γρίπης, θα είναι δηλαδή ακόμη άλλος ένας ενδημικός ιός του αναπνευστικού». Παράλληλα είπε πως αφού η χυμική ανοσία μειώνεται μετά τους 6 μήνες, γιΆ αυτό και το εμβολιαστικό σχήμα διαμορφώνεται με τρεις δόσεις και ετήσια αναμνηστική δόση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλέον τη χρησιμοποιούν και οι πελάτες της Central Pharma στα Τρίκαλα
Για την εξυπηρέτηση ασθενών στο πλαίσιο του Pharmacy First






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών