Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


COVID-19: Στις 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για τη 2η δόση του εμβολίου Johnson & Johnson

28/10/2021 9:27:30 μμ
Το σύστημα πλέον θα δείχνει ποιο εμβόλιο χορηγείται σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκινάει ο εμβολιασμός με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού θα ανοίξει στις 5 Νοεμβρίου για όσους ανεξαρτήτου ηλικίας έχουν εμβολιαστεί με αυτό το εμβόλιο και έχουν περάσει δύο μήνες από τον εμβολιασμό τους. Τονίζεται ότι τα άτομα αυτά θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση είτε με το Johnson & Johnson είτε με mRNA εμβόλιο (αρχικά θα προσφέρεται μόνο της Pfizer και τις επόμενες ημέρες θα ενταχθεί και αυτό της Moderna στη μισή δόση).

Επίσης ανακοινώθηκε και μια αλλαγή που θα ενεργοποιηθεί στο emvolio.gov.gr από τις 29 Οκτωβρίου που ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ βολική για τους χρήστες και τους φαρμακοποιούς που θα κλείνουν τα ραντεβού των πελατών τους: Θα αναγράφεται πλέον δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο το είδος του εμβολίου που θα διενεργείται.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε τέλος ότι την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί υπενθυμιστικό SMS στους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για την τρίτη δόση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 30% το 2023






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών