Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Covid-19: Πιθανότατα και 4η δόση του εμβολίου από το Σεπτέμβριο για τους ενήλικες

3/4/2022 11:04:05 μμ
Σύμφωνα με την καθ. Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με την καθ. Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου υπάρχει πιθανότητα το φθινόπωρο να χρειαστεί και μια 4η δόση εμβολίου έναντι της Covid-19 για τον κορονοϊό στο γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με την ειδικό «η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της 3ης δόσης υπερτερεί των δύο δόσεων. Μελετάμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα περιμένουμε λίγο και θα συμπορευτούμε με τις υπόλοιπες χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε επίσης ότι η Όμικρον 2 ανιχνεύεται στο 77% των νέων δειγμάτων και ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει επικρατήσει πλήρως στην Ελλάδα. Όσον αφορά την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, εκτίμησε ότι το τρέχον κύμα θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο επισήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να αυξηθούν οι νοσηλείες δεδομένου ότι έχει ανέβει ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Παράλληλα με την έγκριση του εμβολίου κατά του ιού Chikungunya






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών