Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Βρετανική start-up επενδύει 6 εκατ. δολάρια για να «χτίσει» το φαρμακείο του μέλλοντος

3/5/2022 3:10:11 πμ
Συνδυάζει τη φροντίδα υγείας με την έξυπνη τεχνολογία και απαλλάσσει τους φαρμακοποιούς από τη «χειρονακτική» εκτέλεση συνταγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθώς η προληπτική ιατρική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους κόλπους των τεχνολογιών υγείας, η βρετανική νεοσύστατη εταιρεία PillSorted επενδύει 6 εκατομμύρια δολάρια στην εξατομικευμένη παράδοση προϊόντων φαρμακείου κατ' οίκον και στην επέκταση των υπηρεσιών της σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2019 με έδρα στο Λονδίνο, συνδυάζει την παροχή φροντίδας υγείας με έξυπνες τεχνολογίες αυτοματισμού, με στόχο να απαλλάξει τους φαρμακοποιούς από το βάρος της διαχείρισης των συνταγών και να τους δώσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να ασχοληθούν με τους ασθενείς τους, να ακούσουν τα προβλήματά τους, να τους συμβουλέψουν σχετικά με τη φαρμακευτική τους αγωγή, παρέχοντας τελικά μια ολιστική εξατομικευμένη υπηρεσία.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα της PillSorted, πιστοποιημένη και εποπτευόμενη από το NHS, απαιτεί εγγραφή από τον ασθενή με την οποία επιλέγει την εταιρεία ως το «NHS-φαρμακείο» του. Η PillSorted λαμβάνει ηλεκτρονικά τις συνταγές του ασθενή και φροντίζει για την ασφαλή παράδοση των φαρμάκων κατ' οίκον μαζί με διαγράμματα για τη μορφή των φαρμάκων και τη δοσολογία τους.

Παράλληλα όμως «αναθέτει» σε κάθε ασθενή έναν φαρμακοποιό (ή μια ομάδα φαρμακείου), ο οποίος επικοινωνεί μαζί του ψηφιακά για να συζητήσει θέματα σχετικά με την αγωγή, ενώ συνεργάζεται και με τον θεράποντα ιατρό. Η επικοινωνία με τον ασθενή επαναλαμβάνεται κάθε μήνα για επίλυση αποριών και παρακολούθηση της θεραπείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλατφόρμα PillSorted επιτρέπει στο φαρμακοποιό να μετατρέπει κάθε συζήτηση με τον πελάτη-ασθενή σε μια αξιόπιστη συμβουλευτική υπηρεσία (ή παραπομπή στο γιατρό, εφόσον χρειάζεται) και τελικά να παρέχει βελτιωμένη φροντίδα υγείας.

Η Zeinab Ardeshir, διευθύνουσα σύμβουλος και συν-ιδρύτρια της PillSorted, δήλωσε στο tech.eu: «Ήθελα να δημιουργήσω μια εταιρεία που θα μπορούσε να παρέχει βασικά φάρμακα on demand, με έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν που παραγγέλνουμε τρόφιμα ηλεκτρονικά. Η υπηρεσία μας δεν διευκολύνει μόνο την παράδοση φαρμάκων για τους ασθενείς, αλλά επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να ελέγχουν τακτικά τη φαρμακευτική αγωγή και να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Το PillSorted θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης για την κοινότητα, κάτι που είναι τόσο σημαντικό δεδομένου των ελλείψεων προσωπικού του NHS».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ