Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Βορίδης: "Η φαρμακευτική δαπάνη είναι μικρή"

25/9/2014 9:23:11 πμ
Αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία ζητά ο Βορίδης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την πάγια θέση του, να υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία ως προς το ΑΕΠ, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η φαρμακευτική δαπάνη είναι μικρή. Αναφερόμενος στο claw back (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών) δήλωσε: «Εμένα δεν μου αρέσει, είναι άδικο και ισοπεδωτικό» και συνέχισε: «Ποιο είναι το επιχείρημα εναντίον του; Μας ζητάτε να παρέχουμε υπηρεσίες σε κάποιους χωρίς να έχετε να το πληρώσετε. Σωστά, είναι βάσιμο».

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «κέντρο της πολιτικής μας είναι ο ασθενής. Εκεί είναι όλα προσανατολισμένα». Αυτός είναι και ο λόγος - συνέχισε - που μπήκαν φέτος 400 καινοτόμα φάρμακα «στη φτωχή και ζορισμένη Ελλάδα». Σημείωσε επίσης ότι το 2015 θα είναι πολύ πιο ισορροπημένο για τη βιομηχανία και τους παρόχους.

Πηγή: tovima.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος